09 / 05 / 2024

Perulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Perulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Peru vatandaşlarının Türkiye 'ye gelerek buradan gayrimenkul edinme hakları bulunuyor mu? Perulular mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den ev alabilir mi? Peru vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi?



Perulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Peru, Güney Amerika'nın batısında bir ülkedir. Kuzeyde Ekvador ve Kolombiya, doğuda Brezilya, güneydoğuda Bolivya, güneyde Şili ve batıda Büyük Okyanus'la sınırlıdır.


Peki, Peru vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul edinme hakları bulunuyor mu? Perulular mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den ev alabilir mi? Peru vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi?


Tapu Kanunu kapsamında yapılan değişikliğe göre mütekabiliyet şartı aranmadan diğer ülke vatandaşları gibi Peru vatandaşları da Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Ayrıca, Peru vatandaşlarının gayrimenkul edinimleri ile ilgili olarak özel bir koşul bulunmuyor. Türkiye'den ev, arsa veya işyeri sahibi olmak isteyen Peru vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Peru vatandaşlarının Türkiye'deki taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.




Geri Dön