Kent Haberleri

Peş peşe hesaplara yattı! Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerinde müjdeyi patlattı! Hemen hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Ekonomik Desteği (SED) ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. Peki, SED ödemelerine kimler nasıl başvuru yapacak? İşte SED ödemelerine ilişkin merak edilenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının masraflarını karşılamaları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı yapıyor.

SED yardımı dar gelirli vatandaşların çocukları için her ay düzenli olarak hesaplara aktarılıyor. Destekten faydalanan vatandaşlar ödeme tarihlerini sorgularken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. 

Peki SED desteği ne kadar hesaplara yattı? SED destek ödemelerinden kimler yararlanacak? İşte tüm detaylar...

SED YARDIMI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarının temel gereksinimleri ve eğitim giderlerinin karşılanması için mayıs ayı içerisinde 561 milyon 123 bin 454 TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını duyurdu.

SED HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal hizmet kuruluşlarında haklarında bakım tedbiri kararı alınan çocuklar ya da ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar alıyor.

Ekonomik darlık sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya ihtiyaç duyacak olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın SED hizmetinden faydalandırılarak ailesi yahut yakınları tarafından bakılan çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını doldurmaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna yahut eğitimlerine devam eden veya bir iş ile meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Beklenmedik doğal afet, hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü olduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde olanlar ile hayati tehlikesi bulunan ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşanlar veya vefat eden kişilerin çocukları SED hizmetinden faydalanabilir.

SED başvurusu için gerekli belgeler neler? SED parası ne kadar? İşte detaylar...

SED BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

SED ÖDEMELERİ NE KAÇ TL? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı bu yıl okul öncesi çocuklar adına 2 bin 59 lirası şeklinde belirlendi. 

Öte yandan ilköğretim çağındaki çocuklar için ise 3 bin 90 Türk Lirası, ortaöğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 295 Türk Lirası, ortaöğretim çağında ama okumayanlar için 2 bin 59 Türk Lirası ödeme yapılıyor. 

Bakanlık tarafından, SED ödemesi kapsamında yükseköğretim çağında olan çocuklar için 3 bin 708 lira ödeme yapılırken, kuruluş bakımından ayrılan gençler için de 1648 lira ödeniyor. 

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan hesaplara her ay hemen 1250 TL para yatırıyor! 

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu?