26 / 05 / 2024

Petrodolar'ın sonunu Bitcoin mi getirecek?

Petrodolar'ın sonunu Bitcoin mi getirecek?

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Enerji Komisyonu Başkanı Pavel Zavalni, dost ülkelerle gerçekleştirilen doğalgaz ve petrol ticareti kapsamında, Bitcoin ile ödemelere onay verebileceklerine dikkat çekti.



Zavalni, "Çin'e uzun süredir karşılıklı ödemeleri ulusal paralarla, yuan ve ruble olarak yapmayı teklif ediyoruz. Türkiye ile de bu lira ve ruble ile yapılabilir. İlaveten Bitcoin ile de ticaret yapabiliriz" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da gündeme bomba gibi düşmüş; Putin, "dost olmayan" ülkelerin kendilerine doğalgaz ve petrol ödemelerini ruble şeklinde gerçekleştirmesini istediğine dikkat çekmişti. 

Petrodolar ın sonunu Bitcoin mi getirecek?

BBC'den Annabelle Liang tarafından aktarılana göre; Putin tarafından yapılan bu açıklama, Rusya'nın, bu sene yüzde 20'den fazla değer kaybı yaşayan para birimi rubleyi güçlendirmeyle ilgili bir adımı şeklinde nitelendirilmişti.

Bitcoin yüzde 15 değer kazandı! Yatırımcılar dikkat!

Avrupa hapı yuttu!

Gübre fiyatları yüzde 41 zamlandı! Milyonlarca çiftçiye şok! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘müjde’ gibi açıklama! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön