02 / 05 / 2024

Petrol fiyatı üç haneli rakamlara ulaşacak

Petrol fiyatı üç haneli rakamlara ulaşacak

OPEC'in günlük petrol üretimini azaltma kararının ardından brent petrolün fiyatının 100 doların üzerine çıkması beklentisi yükseldi. İşte uluslararası finans kuruluşlarının petrol fiyatları ilgili tahminleri...



OPEC 5 Ekim 2022'de yaptığı toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, günlük petrol üretiminin 2 milyon varil azaltılacağını bildirmesinin ardından finans kuruluşlarının petrol fiyatlarıyla ilgili tahminleri yükseldi. OPEC'in aldığı karar sonrası kurumlar, brent petrolün varil fiyatının 100 doları geçeceği tahmininde bulundu.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Goldman Sachs, brent petrol için son çeyrek tahminini 110 dolar olarak revize ederken ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley de gelecek yılın ilk üç ayı için brent petrol fiyatı tahminlerini 100 dolara yükseltti.

UBS Group analistleri de aynı öngörüyle önümüzdeki çeyreklerde brent petrolün fiyatının üç haneli rakamları görmesini beklediklerini açıkladı. ING Group'dan Warren Peterson ise brent petrol için 2023 tahminini 97 dolar olarak açıkladı. Goldman Sachs analistleri OPEC kararı sonrası brent petrolün varil fiyatı için son çeyrek tahminini yukarı yönlü güncelledi ve 100 dolardan 110 dolara çıkardı. Brent petrol bugün (6 ekim 2022) 93 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Üretim 2 milyon varil azaltılacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön