02 / 05 / 2024

Petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?

Petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin etkileri ile petrolün varili gittikçe yükseliyor. Petrolün varili bugün 122 dolardan işlem görürken yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Peki petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?



Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Avrupa Birliği'ne mal tedarikinde ödemeyi dolar veya euro kuru ile almanın bir anlamı olmadığını belirterek şunları söyledi: “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz.”  Öte yandan dünyanın en yüksek rezervlerine sahip ülkeler sırası ile İran, Suudi Arabistan ve Venezuela iken, İran'ın son üç ayda petrol satışı bir milyon varili geçti.

Petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?

Öte yandan Biden ise ABD'den petrol üretimini artırmasını istedi fakat OPEC üretimi artırmak istemedi. OPEC+ ülkeleri son toplantıda üretimi günlük 400 bin varil artırma sözünü gündeme taşıdı. Traderlar bu oranın arz ve talep dengesini sağlama konsunda yetersiz olduğunu düşünüyor. Petrol piyasasında daralma yaşanırken, ABD'nin petrol üretiminin sabit kalması ve stoklardaki düşüş petrol fiyatlarını daha da artıracak. 

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, petrolün varilinin hız kesmeden yükselmeye devam etmesi benzin ve mazottaki zam haberlerini  gündeme taşıdı. Petrolün varil fiyatı 120 doları aşarak yükselmeye devam ediyor. Varsayalım ki  petrolün varili 300 dolar oldu,  benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön