02 / 05 / 2024

PIPEXPO, sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başardı!

PIPEXPO, sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başardı!

Tüyap Genel Müdür Yardımcısı Hakan Mirgün, PIPEXP0 Eurasia Fuarı'yla iki yıl gibi kısa bir sürede sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başardıklarını aktardı. PIPEXPO, sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başardı...



Günümüzde, küresel anlayış, pazarlama ve sektörel sıklet merkezleri değişikliğinin boru sektörü için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Tüyap Genel Müdür Yardımcısı Hakan Mirgün, PIPEXP0 Eurasia Fuarı'yla iki yıl gibi kısa bir sürede sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başardıklarını aktardı.


Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğiyle iki yılda bir düzenlenen PIPEXPO Eurasia, Türkiye boru sektörünün dünyaya açümasında farklı iş birlikleri sağlıyor. PIPEXPO Eurasia Boru, Pompa, Vana, Filtre Endüstrisi Fuan'nın 3'üncüsünün 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendiğini anımsatan Tüyap Genel Müdür Yardımcısı Hakan Mirgün, "Günümüzde, küresel anlayışlar, pazarlama ve sektörel sıklet merkezleri değişiyor. Bu durum boru sektörü için önemli bir firsat. İddialı olabildiğimiz sektörlerde, pazarda etkinliğimizi artırabilmek amacıyla; fuarlarımızı kararlılıkla, istikrarlı katılımla, güç ve sinerji merkezi haline getirerek nitelikli ziyaretçileri çekmeyi başarmalıyız. 

PIPEXPO Fuarı'yla iki yıl gibi kısa bir sürede sektörün hedeflediği yeni pazarlara ulaşmayı başardık" diye konuştu. 

Nitelikli ziyaretçilerin ihtisas fuarlarının gerekhliği olduğunu vurgulayan Mirgün, 2013 yılındaki P1PEXP0 Fuan'nın profesyonel ve nitelikli ziyaretçi sayısıyla en üst düzeyde sektörü temsil ettiğini bildirdi. Mirgün, inşaat, yapı, proje taahhüt şirketleri, mühendislik, mimarlık, nalburiye, temizlik ve atık su taşıma sistem firmaları, yapı marketleri, yapı malzeme sancılan, doğalgaz firmalan ile enerji üretim-dağıtım firmalan ve belediyelerin yanı sıra, tanmsal sulama birlikleri ile tarımsal üretimde faaliyet gösteren firma ve bireylerin de fuara ziyaretçi olarak ügi gösterdiğini dile getirdi. 


ARAŞTIRMA SERVİSİ Hakan Mirgün, Türkiye boru sektörünün dünyaya açılmasında farklı iş birlikleri yaratma konusunda iddialı olan PIPEXPO'ya Bulgaristan, Iran, Mısır, Rusya ve Yunanistan'dan heyetlerin geldiğini aktardı. 

Türkiye boru sektörünün dünyaya açılmasında farklı iş birlikleri yaratma konusunda iddialı olan PIPEXPO'ya Bulgaristan, İran, Mısır, Rusya ve Yunanistan'dan heyetlerin geldiğini aktaran Mirgün, "Bunlann yanı sıra yurt çapında farklı illerden Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TUSKOOP), Sıhhi Tesisatçılar ve Doğalgazcılar Odalan heyetleri fuarda katılımcı firmalar ile buluştu. Ar-Ge, tasarım, üretim, satın alma, planlama ve verimlilik gibi konularda sektör profesyonellerine katkı sağlama, firmalann gelişimi ve bilgilendirilmesi anlamında sektöre destek olma görevini bir misyon olarak benimsemeye devam eden PIPEXPO Fuan, bu kapsamda sektör profesyonellerinin ilgi gösterdiği ve beklediği bir organizasyon haline dönüştü. 2010 yılında ilk kez düzenlenen ve henüz çok yeni olan fuarda tüm katüımcılann, yabancı heyetler ile özel olarak gerçekleştirdikleri toplantılar sonucunda, karşılıklı iş birlikleri ve anlaşmalar gerçekleştirildi" ifadesini kullandı. 


"Hedef coğrafyalarda fuar çalışmalarına devam edeceğiz" 2015'te gerçekleştirilecek olan PIPEXPO Fuan'nda bu alım heyetlerinin niteliğinin ve sayısının artacağım öngördüklerini dile getiren Hakan Mirgün, "Geçmiş yıllarda düzenlenen fuarların getirdiği deneyim ve özgüvenin bir sonucu olarak, etkin bir pazarlama ve tanıtım anlayışı ile planlanan fuar çalışmalanna devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 2015'te de hedef coğrafyalarda tanıtım çalışmalanna hız vererek çıtayı yükselteceklerim belirten Mirgün, "Boru, pompa, vana ve filtre sektörleri Türkiye'deki ve Avrasya bölgesindeki büyük yatınmlardan pay almak istiyorlarsa üretim güçlerini, ürün kalite ve çeşitliliğini fuar ortamında büyük bir pazarlama şovu içinde göstermeli. Sektörün iç pazarda küresel rakipler karşısında devamlılığı ve bölgesel pazarda avantajını sürdürebilmesi için fuar büyük önem taşıyor. Boru endüstrisinde ürün çeşitliliğinin artması, teknoloji gelişiminin etkileri, maliyet faktörleri, tasarımlar, üretim kapasitelerinin artması, her şeyden önemlisi küresel rekabet, sektörün güçlü bir endüstriyel fuarda yer alması gelişimi için önemli" şeklinde konuştu. 


Sektörün büyümesi için küçük ve orta boy üreticilerin kesinlikle fuarda nitelikli ziyaretçi ile buluşması gerektiğini savunan Mirgün, sözlerine şöyle devam etti: "Pipexpo; Ar-Ge, tasarım, üretim, satınalma, planlama ve verimlüik gibi konularda sektör profesyonellerine katkı sağlama, firmalann gelişimi ve bilgilendirilmesi anlamında sektöre destek olma görevini bir misyon olarak benimsemiş ve benimsemeye devam edecektir. Fuar bu kapsamda sektör profesyonellerinin ilgi gösterdiği ve bekledikleri bir organizasyon haline dönüşmüştür." 


Dünya Özel Ek 


Geri Dön