14 / 05 / 2024

Piyasa darmadağın durumdayken İslam Memiş kaçırılmayacak fırsatı açıkladı! İşte detaylar!

Piyasa darmadağın durumdayken İslam Memiş kaçırılmayacak fırsatı açıkladı! İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, karmaşık olan piyasa hakkında ve bu durumun nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.



ENFLASYON DÜŞENE KADAR DEVAM EDECEK!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED'in fazi kararının ardından piyasalar darmadağın durumda olduğunu söyleyerek, doların sürekli güç kazandığını ve dolar karşısındaki emtialar ve diğer para birimleri sürekli değer kaybettiğini belirtti.

Memiş, Ons altın 1626 dolara kadar düştükten sonra biraz toparlayıp 1644 dolar seviyesini gördü. Gram altın serbest piyasada 999 liradan satılırken spot piyasada da 975 lira olduğunu dile getirdi.

İslam Memiş, FED'in faiz artırımına enflasyon etki edene kadar devam edeceğini açıklaması üzerine bu düşüşlerdeki en büyük sebep olduğunu yineleyerek, nitekim ons altın son 2,5 yılın en düşük değerini gördüğünü açıkladı.

Bu süreçte en büyük zararlar gören para birimlerinden biri de İngiliz sterlini olmuştur. İngiltere hükümetinin resesyona karşı vergi indirimi planı açıklaması ile sterlin 35 yılın dibini gördü ve an itibariyle sterlin dolar paritesi 1.08. Euro dolar paritesi ise 0,9658'e kadar düştü.

KARMAKARIŞIK BİR HAFTA GELİYOR!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Dolar karşısında her şey değer kaybetse de TL karşılıklarında artış yaşanacaktır. Dolar 18,46 lira, euro 17,87 lira, Sterlin ise 20,17 lira. Serbest piyasada ise rakamlar daha da yükselecektir” dedi.

Peki böyle bir durumda nasıl davranmak gerekiyor? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş herkesin sakin olmaya davet ederken bu karmaşanın yarattığı fırsatı dile getirdi. Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, yaşanan fırtınaya vurgu yaparak bu kadar çok gelişmenin aynı anda yaşandığını ve karma karışık bir haftanın bizi beklediğini söyledi.

TV100'deki köşesinde haftayı değerlendiren İslam Memiş, TL'de olanların dolar karşısında değer kaybeden enstrümanları alabileceğinin altını çizdi. Dolar alacaklara da bunu yapmalarını tavsiye etmedi.

TOKİ kura çekimi tarihi belli oldu mu? TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak?

65 yaşından küçükler dikkat! SGK duyurdu! 7 Ekim’de süre doluyor! İşte detaylar!

TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG batarya kaç km gidiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön