18 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borçlanacak kişilere ne koşullarda altın ve dolar alınması gerektiğini açıkladı.



DÖVİZ VE ALTINLA BORÇ ALMAYIN

Memiş, bu süreçte nasıl borçlanılması gerektiğinin de altını çizdi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "7928 liralık maliyet, ister istemez işverenin elemana ihtiyacı var ama zarar etmemesi gerekiyor. Bunun zam yaparak yansıtacak. Her şeye zam olarak yansıyacaktır. Enflasyon karşısında da aslında zamlarla pek bir şey veremeyeceksiniz. Hane halkının hissettiği enflasyon oranı yüzde 175'tir. Hükümet iyi niyetli bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. Verilen sözler var. Merkez Bankası ve diğer kuruluşlar beklentilerini ötelemek zorunda kalıyor. Risklerle birlikte büyüme rakamlar vs. revize edilmek zorunda kalıyor.

Bundan sonraki süreçlerde çok düşük bir rakam beklememek gerekiyor. İşvereni, işçisi, memuru, emeklisi, kiraya verecekler, ödeyecekler, herkes bunun hesabını yapmalı.

Dövizle borç almayın, altın borç almayın bu konular da önemli olacaktır. Yaz aylarıyla birlikte iyimser bir ekonomi beklemek hata olur” dedi.

TATİL MODUNDA OLABİLİR

Şu an dolar tarafında bir sezinlenme olmadığını belirten Memiş, "Enflasyondaki yükselişler zaten bekleniyordu. Bunun fiyatlamasını dolar tarafında gördük. Rakamsal değerlere baktığımızda dolar tarafında 16-17 seviyesi var. Biz büyük bir ekonomik paket bekliyoruz. Geniş kesime hitap edecek bir ekonomi paketi bekliyoruz. Öncesinden kestirebilirsem sizi haberdar edeceğim. Rüzgar farklı esebilir. Sezinleyebilirsem bunun haberini verebilirim ama şu anda bir gelişme olmadığını söyleyebilirim. Herkes rahat olabilir, tatil modunda olabilir" şeklinde cümlelerini noktaladı.

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Temmuz 2022 tarihinde saat 00:07’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,27 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller belli oldu! 400 bin liranın altında sadece birkaç model kaldı

Dolar 17 lirayı geçecek dedi bildi! Selçuk Geçer dolar kuru için yeni tahminini açıkladı

Panik havası daha da güçlenecek diyen ekonomist Şevket Sayılgan doların nerede duracağını açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön