02 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borçlanacak kişilere ne koşullarda altın ve dolar alınması gerektiğini açıkladı.



Banka Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) vermiş olduğu kredi kısıtlaması kararı sonrası uzun süre 17 TL’lerde seyir eden altın bir süre 16 TL’lerde stabil olarak devam etti.

Bugün ise açıklanan BDDK’nın kredilerde esneklik duyurusundan sonra ise dövizdeki hareketlilik merak konusu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise konu ile ilgili öngörülerini paylaştı. Memiş, büyük bir şeyin yaklaşmakta olduğunu açıklarken, altın ve dolar ile borçlananlara kötü haberi vererek, "Enflasyonun kabullenilmesi, öngörülemezlik aslında bir itiraf niteliğinde. Bundan sonraki süreçlerde biz en çok eylül itibarıyla, merkez bankalarından aslında resesyon haziranda başlamıştı itirafını da duyacağız. Dünyadaki hiçbir insan hissetmiyor ama baskılanan bir piyasa var karşımızda. Merkez Bankaları dar bant aralığını tutuyor” ifadelerini kullandı.

Piyasa Kahini olarak anılan Memiş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ise bu konuda nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini de açıkladı. Memiş, “Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın maliye ayağının sahada daha aktif yer alması lazım. Her gün zam güncellemesi var, hiç kimse sormuyor artık bu neden bu kadar pahalı. Çünkü piyasalardaki dengesizlik ortada. Fırsatçılık ekonomisi de doğuyor. Turizm bölgelerinde bunu daha çok hissediyor olacağız.

Memiş, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından şu açıklamalarda bulundu: Burada benim takip edeceğim, yıl sonuna kadar işverenlerin maliyet karşısında acaba işsizlik rakamlarına yansıması olur mu. Kayıt dışında bir artış olur mu, göçmenler sanayi bölgelerinde kayıt dışı çalışmaya devam eder mi, üçüncüsü de bunun zam olarak yansıması. Zamlar yaz aylarında yoğunlaşabilir bu açından çok fark edilmeyebilir" şeklinde konuştu.

Piyasa Kahini İslam Memiş herkes bunun hesabını yapmalı dedi! Gram altın ve dolarla iş yapacaklara kötü haberi verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön