29 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş zarar etmeden altın almanın tek yolunu anlattı! Altın yatırımcıları dikkat

Piyasa Kahini İslam Memiş zarar etmeden altın almanın tek yolunu anlattı! Altın yatırımcıları dikkat

Dolar, Türk Lirası karşısında hızla yükselirken, ons altın ise düşerken yatırımcıların kafası bir hayli karıştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünya hızla yayılan dolarla altın alma modasını Türkiye’de zarar etmeden gerçekleştirebilmenin formülünü anlattı.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar ve altın bulunan yatırımcıların “düşüşler fırsat mı” ve “hangi alımları yaparak varlıklarımı koruyabilirim” vb. sorularını yanıtladı.

ARTIK 100 DOLAR ALMAK İÇİN 100 EURO VERMEK YETERLİ

“Euro'da aşırı bir değer kaybı oldu. Euro/dolar paritesi 1 seviyesine kadar geriledi. Doların dünyada değer kazanması en çok euro'yu olumsuz etkiledi. Enerji krizleri, Rusya-Ukrayna çatışmasıyla enerji krizleri yaşıyoruz. Merkez bankaları faiz artırırken, Türkiye ve Avrupa gibi merkez bankaları faiz artırmadı. Fed'in de faiz artırma süreci vardı. Dolayısıyla sert şekilde gerileyen euro/dolar paritesi var. Artık 100 dolar almak için 100 euro vermeniz yeterli."

Piyasa Kahini İslam Memiş zarar etmeden altın almanın tek yolunu anlattı! Altın yatırımcıları dikkat

DOLARI OLANLAR BU DÜŞÜŞLERİ FIRSATA ÇEVİREBİLİR

"Daha yüksek maliyetten elinde dolar bulunduranlar vardı, bugünkü piyasalar bunlara da fırsat sunuyor. 1 seviyesinin altına sarkmalar da oldu. Kenarda doları olan yatırımcı bu paritede yaşanan düşüşleri fırsata çevirebilir. Nasıl çevirebilir. Parite işlemi yaparak.

Sık sık paritenin ne olduğunu, sepet kültürünün ne olduğunu ifade ediyorum. Parite farklı ülke para birimlerinin değiş tokuşudur. Bu bankacılık uygulamalarında var. Pariteler yazar, bu uygulamalarla doları, parite işlemi üzerinden direkt euro'ya çevirebilirsiniz. Veya Kapalı Çarşı'da, dövizcilerde elinizdeki doları, euro'ya çevirmek istediğinizde, pariteyi kaçtan döndürüyorsunuz diyerek işlem yapabilirsiniz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön