17 / 05 / 2024

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirvesinin ardından ufukta henüz barış olmadığı için piyasalar tersine döndü. Altının ons fiyatı 1.976 dolardan 2000 doların üzerine çıktı. Dolar 15 lira seviyesine yükselirken Avrupa borsalarında kayıplar yüzde 2'yi aştı...



DOLAR VE ALTIN YÜKSELDİ

Petrolden sonra altın fiyatları da yükseldi. Salı günü 2.050 doların üzerini gören altının ons fiyatı görüşme öncesinde 1.976 dolara gerilemişti. Açıklamalarda sonra tekrar 2.000 doları gördü.

Dolar kuru için de tüm gözler Antalya'daydı. Dolar yeni güne 14.68 seviyelerinde başlamış sabah saatlerinde 14.75 lirayı görmüştü. Ancak zirve öncesinde 14.71 liraya bir çekilme yaşandı. Zirve sonrasında dolar 14.90 liranın üzerine yükseldi.

 Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

BORSA EKSİYE DÖNDÜ

Habertürk'te yer alan habere göre; Borsa İstanbul'da dün 2,042 puandan kapanan BİST 100 endeksi sabah 2,068 puana yükseldi. Zirve sonrası 2.030 puana inerek negatife döndü. BİST 100'de günlük kayıp yüzde 0,3 olurken, Londra'da FTSE 100 yüzde 1,2, Paris'te CAC 40 yüzde 2,2 ve Almanya DAX endeksi yüzde 2,4 azaldı.

Dolar alev aldı: 15 liraya son bir adım!

Benzin ve mazota yine zam mı geliyor? Kritik açıklama geldi...

Ons altın geri çekildi! Bu düşüş devam edecek mi?

Altın yatırımcıları dikkat! Altın çöküşe geçti!

Euro/TL zirveye tırmanıyor! 16 lirayı geçti...

 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön