30 / 04 / 2024

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirvesinin ardından ufukta henüz barış olmadığı için piyasalar tersine döndü. Altının ons fiyatı 1.976 dolardan 2000 doların üzerine çıktı. Dolar 15 lira seviyesine yükselirken Avrupa borsalarında kayıplar yüzde 2'yi aştı...



Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirve sonrasında ufukta henüz barışın olmaması nedeniyle  piyasalar yangın yerine döndü. Altının ons fiyatı 1.976 dolardan 2000 doların üzerine tırmandı. Dün 111 dolara kadar gerileyen,  son dakikalarda 113 dolar  seviyesinde işlem gören brent petrolün varil fiyatı ise 117 doların üzerini gördü. Petrol fiyatlarında günlük yükseliş yüzde 4.5'i buldu. Dolar kurunda da yaklaşık 20 kuruşluk artışla 14.90'ın üzerini gördü. Avrupa borsalarında kayıplar ise yüzde 2'yi aştı.

 Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Bugün tüm dünyanın gözü Türkiye'nin arabuluculuğunda Antalya'da yapılan Rusya-Türkiye-Ukrayna üçlü dışişleri bakanları toplantısına çevrildi. Piyasalar toplantıdan bir barış anlaşması çıkmasını beklemiyordu. Bununla birlikte, barışa yönelik en azından yapıcı adımlar bekleniyordu.

Toplantı sonucunda ufukta bir barış olmadığı için piyasalar tersine döndü. Petrol fiyatları, altın, dolar yükselişe geçerken borsa geriledi. İşte detaylar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön