08 / 05 / 2024

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Bu hafta piyasaların gözü kulağı açıklanacak yoğun veri gündeminde olacak. Döviz kurları başta olmak üzere uluslararası borsalar, emtia borsaları ve altın fiyatları açıklanacak verilere göre şekillenecek.



Resesyon ve enflasyon endişelerinin varlık fiyatları üzerinde etkisi sürüyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini tarihinde ilk kez 75 baz puan artırdı ve enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da faiz artırımları konusundaki tututmunu sürdürerek gevşek para politikasına geçişin sonuçlarının ağır olacağını tarihin gösterdiğini ifade etti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans da bankanın bu ayki toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımı olabileceğini belirterek faizin bu yıl yüzde 3,25-3,5 bandında gelecek yıl ise yüzde 4 civarında olmasının beklendiğini söyledi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise yılsonuna kadar faizin yüzde 3,75 - 4 aralığına olmasından yana olduğunu söyledi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller da Fed'in faizi en az, gelecek yılın başına kadar artırması gerektiğini ileri sürdü.

75 baz puan beklentisi arttı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön