09 / 05 / 2024

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Bu hafta piyasaların gözü kulağı açıklanacak yoğun veri gündeminde olacak. Döviz kurları başta olmak üzere uluslararası borsalar, emtia borsaları ve altın fiyatları açıklanacak verilere göre şekillenecek.



'Fed 75 puan faiz artıracak' beklentisi arttı. Tüm bu açıklamaların ardından Fed'in 75 baz puan faiz artışına gideceği beklentisi yüzde 90' ulaştı. Kasım ayında gerçekleştirilecek artışın ise 25 baz puan olması ihtimali yüzde 82. Fed'in Eylül ayı içinde yapacağı faiz artırımı ile ilgili beklentiler yüzde 8,5'lik Temmuz ayı enflasyon verisinin açıklandığı Ağustos ayında yüzde 60,5 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 39,5 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artış yapılacağı yönündeydi.

 

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

Fed'den faiz artırımı açıklaması

Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön