17 / 05 / 2024

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Merkez Bankası’nın seçim öncesi kurları ve faizleri baskılayan politikaları ekonomi çevrelerince eleştiriliyor. Bankalardan döviz alamayan şirketler soluğu Kapalıçarşı’da alırken, hükümetin mevcut ekonomi politikaları ile devam etmesi halinde ekonomimizin giderek zayıflayacağı belirtiliyor.



Merkez Bankası belirlediği politika faiz oranları ile piyasada oluşan faiz oranları arasındaki makas giderek açılıyor. Sadece faizlerde değil bir süredir döviz kurlarında da ikili yapı oluşmaya başladı. Ayrıca bankaların alış ve satış kotasyonları arasındaki makasın da giderek açılması nedeniyle uzmanlar ortada ne tek bir faiz ne de tek bir kurdan artık bahsetmenin zor olduğunu, her ikisinde de çoklu yapının oluştuğuna dikkat çekiyor.

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Faiz ve kurlardaki çoklu yapıya işaret eden Ekonomim Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım, aynı durumun bazı mal fiyatlarında da görülmeye başlandığına değiniyor. Ekonominin Halleri başlıklı köşesinde, konuya ilişkin görüşlerini aktaran Yıldırım, bu durumun daha çok kamunun fiyatları sert bir şekilde kontrol etmeye çalıştığı sorunlu ekonomilerde rastlandığını, çifte kur, faiz ve fiyat görüntüsünün bizim gibi bir ekonomiye yakışmadığının altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön