07 / 07 / 2024

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Merkez Bankası’nın seçim öncesi kurları ve faizleri baskılayan politikaları ekonomi çevrelerince eleştiriliyor. Bankalardan döviz alamayan şirketler soluğu Kapalıçarşı’da alırken, hükümetin mevcut ekonomi politikaları ile devam etmesi halinde ekonomimizin giderek zayıflayacağı belirtiliyor.



REZERVLER EROZYONA UĞRADI

 Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

İmkansız olanda ısrar edilmesi halinde ise piyasanın bozulacağını belirten Yıldırım, şu anda bu durumun yaşandığını ve bu yüzden ikili sistemler oluştuğunu kaydetti. Ayrıca Merkez Bankası rezervlerinin erozyona uğradığına da işaret eden Yıldırım, aynı modelde ısrar edilmesi halinde İstanbul’da uluslararası bir finans merkezi kurma iddiası taşıyan bir ülke iken küresel piyasalarla bağı zayıflamış bir ekonomi haline gelebileceğimize ilişkin uyarılarda bulundu.

Yıldırım, bu modelin tek başarısının; ekonomide sermaye hareketleri serbest olmasına rağmen aynı anda bağımsız bir para politikası ve sabit bir döviz kuru rejiminin sürdürülemeyeceğinin kanıtlanması olduğunun altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön