07 / 07 / 2024

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Merkez Bankası’nın seçim öncesi kurları ve faizleri baskılayan politikaları ekonomi çevrelerince eleştiriliyor. Bankalardan döviz alamayan şirketler soluğu Kapalıçarşı’da alırken, hükümetin mevcut ekonomi politikaları ile devam etmesi halinde ekonomimizin giderek zayıflayacağı belirtiliyor.



EKONOMİ LABORATUVAR YERİ DEĞİL

Seçim gündemi nedeniyle ücretler, ekonomi politikaları, para ve kur politikalarında alışılmadık manzaraların görülmeye başlandığına işaret eden Servet Yıldırım, bankalardan döviz alamayan koca koca şirketlerin döviz ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kapalıçarşı’ya gittiğini, hatta kamuya ait bazı şirketlerin de döviz ihtiyacını Kapalıçarşı’dan karşıladığının konuşulduğunu dile getirdi.

Piyasalar çifte kur ve faiz kıskacında! Uzmanlar uyarıyor: Yeter artık piyasayı bozmayın!

Yaklaşık 1,5 yıl önce yeni ekonomi modeli denenmeye başlandığında ‘Denemeyin piyasayı bozarsınız’ şeklinde uyarıda bulunanların çok olduğunu hatırlatan Yıldırım, ekonominin laboratuvar yeri olmadığına vurgu yaptı.

Ancak “Faiz neden, enflasyon sonuç” görüşünden hareket ederek Merkez Bankası’nın kararlı bir şekilde sermaye hareketlerinin serbest olduğu bir ekonomide hem kuru hem de faizi kontrol etmeye çalıştığını kaydeden Yıldırım, oysa geçmiş örneklerin de gösterdiği gibi bunu orta ve uzun vadede sürdürmenin imkansız olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön