02 / 05 / 2024

Piyasalarda ‘Şimşek’ coşkusu! Borsa yeni rekorlara koşuyor! İşte BIST 100 endeksinde yeni tahminler…

Piyasalarda ‘Şimşek’ coşkusu! Borsa yeni rekorlara koşuyor! İşte BIST 100 endeksinde yeni tahminler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni Bakanlar Kurulu piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Geçen hafta Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına geleceği söylentileri ile coşan borsada yükseliş sürüyor. Peki yükseliş nereye kadar sürecek? Dolar ne olacak?



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, ‘Paranın Rotası’ adlı köşesinde, bu soruların yanıtlarını aradı. Şimşek’in mesajlarının piyasa oyuncuları tarafından olumlu algılandığını belirten Korcan, ekonomi yönetimindeki değişiklikler ve son mesajların piyasaları kısa vadede olumlu etkileyeceğini ifade etti. Ancak bu olumlu havanın ne kadar süreceğinin atılacak adımlara ve bunların sürekliliğine bağlı olacağını kaydeden Korcan, “Olumlu beklentiler sonucu ilk etapta Türkiye’nin CDS’lerinde ve eurobond faizlerinde düşüş olması bekleniyor” ifadesini kullandı.

Piyasalarda ‘Şimşek’ coşkusu! Borsa yeni rekorlara koşuyor! İşte BIST 100 endeksinde yeni tahminler…

KURLARDA BASKI AZALIR

Korcan döviz piyasalarında ise baskının her ne kadar azalacak olsa da aşağı yönlü hareketlerin Merkez Bankası’nın rezerv güçlendirmek için alıcı tarafa geçebileceği beklentisiyle sınırlı kalabileceğinin altını çizdi. Dolar TL kurunda haftalık bazda yükselişin devam ettiğine işaret eden Korcan, ancak yeni ekonomi yönetiminin verdiği mesajlar nedeniyle kurlarda kısa vadede aşağı yönlü bir hareketin yaşanabileceğine vurgu yaptı.

Dolar /TL paritesinde 21,30 TL seviyelerinin direnç noktası olarak öne çıktığını kaydeden Korcan, olumlu havanın etkisiyle paritenin 20,50 liranın altına hatta 19,75 liraya kadar gerileyebileceğini dile getirdi. Bu seviyenin altında ise 18,60 TL bir sonraki destek noktası olarak görünüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön