21 / 05 / 2024

Piyasanın en yenisi Audi’den çıktı! Araba alacaklar mutlaka görmeli…

Piyasanın en yenisi Audi’den çıktı! Araba alacaklar mutlaka görmeli…

Otomobil markası Audi’nin en yenisi Audi Q6 Çin’de görücüye çıktı.



Audi, yeni modeli Q6'yı sunarken iki motor seçeneği getirdi. İlk seçenek, 2.0 litrelik dört silindirli oluşu, diğer özellik ise 2.5 litrelik altı silindirli şekilde karşımıza çıkıyor. İlk bahsettiğimiz motor, 263 beygir gücü ve 400 Nm tork üretiyor. Diğer daha büyük olan ikinci motor, 297 beygir gücü ve 500 Nm tork üretiyor ve bu özellikle ki bu da üç sıralı SUV'nin 0'dan 100 km/sa hızlanmasını 7.3 saniyede yapmasını sağlıyor.


Yeni modele ayrıcalık katan özelliki Audi'nin dördüncü nesil EA888 2.0T motora sahip Çin'deki ilk modeli olarak kayıtlara geçişi. Audi, Quattro dört tekerlekten çekiş sistemini bu modelde standart olarak sunmuş. Bunun yanı sıra Q6'nun, uyarlanabilir bir dinamik süspansiyon sistemi ile sunulduğunu da belirtmek gerekir. Mevcut durumda gördüğümüz Q6, tam 5.1 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1.7 metre yüksekliğinde olması. Araç ayrıca, 2.9 metrelik bir uzun aks aralığına sahip.


Audi Q6’nın iç mekanı ise, 31.2 santimetrelik bir sanal kokpit ve 25.6 santimetrelik bir bilgi-eğlence ekranı var. Audi'nin özel akıllı park yardımı, hızlı uyarlanabilir seyir ve diğer sürücü yardımı özelliklerini içinde barındıran Audi AI Pro teknolojisi ile sürücüsüyle buluşuyor.
 


Geri Dön