05 / 05 / 2024

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Ünlü ekonomist sır dolu şifreyi tek tek çözdü

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Ünlü ekonomist sır dolu şifreyi tek tek çözdü

Doların iki günde 17 lirayı aşarak sert bir şekilde yükselmesi vatandaşın "Piyasada neler oluyor" sorusunu sormasına neden oldu. Dolardaki artışla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme alan ekonomist İbrahim Kahveci bomba iddiayı dile getirdi. Erdoğan'ın açıklamasındaki şifreyi çözdü.



İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kimse bizden faiz artırmamızı beklemesin bu hükümet faizi artırmayacaktır" şeklinde özetlediği ekonomik planla ilgili de "Bu cümleler para politikası biliminin rafa kaldırıldığını gösteriyor. Bütün dünya enflasyon ile mücadeleyi para politikası üzerinden Merkez Bankaları vasıtası ile yürütürken biz bunu yapmayacağız demektir. Zaten Nureddin Nebati Merkez Bankası faiz politikası için “onu önemsizleştirdik” demişti ya... Tam da bu." değerlendirmesi yaptı.

İbrahim Kahveci 'Dolar bilinçli yükseltiliyor' yazısının sonunu şu sözlerle noktaladı.

Ne üretim-yatırım-kredi-faiz ilişkisini kurabilmişiz, ne de cari açık-faiz ilişkisini. Bilimsel olmayan bir yolda yaptığımız tek bir şey var: Kurları patlatıp ucuz işçilik ile ülkeyi yabancılara peşkeş çekmek.

Ve bunu da yerli-milli söylemle gerçekleştiriyoruz.

Tıpkı iç borçlanmasını bile dolara çeviren, TL’sini bile dolarla sigortalayan, ihalelerini dolarla veren, Hazine garantilerini dolara bağlayan; yetmedi dolar enflasyonunu bile getiri garantisine ekleyen ve son olarak mahkemelerini de Londra’ya bağlayan bir yönetimin yerli-milli oluşu gibi.

Ne diyelim... Fakirliğe devam.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön