02 / 05 / 2024

Plaspak Kimya'nın yeni kompound hattı 2015'te devrede!

Plaspak Kimya'nın yeni kompound hattı 2015'te devrede!

Polipropilen, polietilen ve PVC gibi plastik hammaddelerinin tedarik, ithalat ve dağıtım alanlarında hizmet veren Plaspak Kimya, üretime geçecek. Firma 2015'te yeni kompound hattını devreye almaya hazırlanıyor...



Polipropilen, polietilen ve PVC gibi plastik hammaddelerinin tedarik, ithalat ve dağıtım alanlarında hizmet veren Plaspak Kimya, üretime geçecek. Şirketin plastik hammadde ve ambalaj sektöründeki geçmişinin 2003 yılına dayandığını belirten Plaspak Kimya Genel Müdürü Gökhan Şıkrak, 2013 yılında üretim faaliyetleri de gerçekleştirmeye karar verdiklerini açıkladı. 


Üretimini yapacakları kompound ürünlerin yurtdışında, özellikle ABD merkezli bir şirketle stratejik ortaklık görüşmelerine başladıklarını belirten Şıkrak, "ABD'de kurulması planlanan yeni şirketin hem satış hem de tedarik amacı ile ABD pazarında faaliyet göstermesi planlanıyor. Cam elyaf takviyeli plastik compoundlar ve dolgulu plastik compoundların üretimi için yatırımlara ilk adım atıldı. Yıllık 4 bin 500 ton kapasiteli, cam elyaf takviyeli plastik kompound hattı kasım ayı içinde devreye alınacak. 


Yıllık 8 bin 500 ton kapasiteli, dolgulu plastik compound hattı ise 2015 senesinin ilk aylarında devreye alınacak" dedi. Yeni hatların, şirketin yıllık cirosunu 12 milyon dolar seviyelerinde artıracağını kaydeden Şıkrak, yapılan yatırımlar kapsamında makine ve teçhizatın yerli üreticilerden sağlanmasına özellikle önem verdiklerini ifade etti. 


"İstikrarlı olarak büyüyoruz" 

2010 yılından itibaren istikrarlı olarak büyüdüklerini aktaran Gökhan Şıkrak, Türkiye'deki dağıtım faaliyetlerine ihracat ve transit ticareti de eklediklerini ve yurtdışı satışlarının ivme kazandığını dile getirdi. Yurtdışı faaliyetlerinin artırılması amacı ile İsviçre cenevre merkezli bir şirket kurmaya karar verdiklerinin bilgisini veren Şıkrak, İsviçre'de kurulan firmanın yurtdışı satışlara ve şirketin büyümesine etkisinin kısa zamanda görüleceğini iletti. Plastik pazarının, Türkiye ekonomisinde büyük bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şıkrak, şöyle devam etti: "Plastik; inşaat, otomotiv gibi lokomott Temmuz ayından itibaren hızla düşen ham petrol fiyatları, plastik hammadde fiyatlarını da aşağı çekti ve girdi maliyetlerine olumlu bir etki oluşturdu. 


tif sektörlerle iç içe olmakla beraber ambalaj ve tekstil sektörlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Büyük oranda ithalata bağımlı olan plastik sanayii, hammadde girdi maliyetlerini düşürebilmek için çözümlere ihtiyaç duyuyor. Petrokimya sanayine yerli yatırımlar yapılması ve yerli üretim kapasitesinin artırılması gerekiyor." 2014 yüında döviz kurundaki dalgalanmanın, plastik sanayii için olumsuz yönde etkilediğine değinen Şıkrak, "Diğer yandan temmuz ayından itibaren hızla düşen ham petrol fiyatları, plastik hammadde fiyatlarını da aşağı çekti ve girdi maliyetlerine olumlu bir etki oluşturdu" yorumunda bulundu. 


Dünya ek


Geri Dön