02 / 05 / 2024

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Avrupa'nın en düşük maaşlarının ülkelerinde olduğunu ama konut fiyatlarının dünyanın en pahalısı olduğunu söyledi.



Portekiz'de 100'den fazla sivil toplum kuruluşunun yaptığı çağrıyla konut sorununa çözüm bulunması talebiyle 6 büyük şehirde  gösteri düzenlendi.

Portekiz'de 100'den fazla sivil toplum kuruluşunun yaptığı çağrıyla konut sorununa çözüm bulunması talebiyle 6 büyük şehirde  gösteri yapıldı.

Verilen detaylara göre, Porto, Lizbon, Braga, Aveiro, Viseu ve Coimbra şehirlerinde "Herkesin konut sahibi olma hakkı vardır." temasıyla gerçekleştirilen gösterilerde, hayat pahalılığının artmasıyla son senelerde konut fiyatlarının yükselmesi ve ipoteğini ya da kirasını ödemediğinden evden çıkarılma vakalarında yaşanan artışlar protesto edildi.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu gösteriyi gerçekleştiren STK'lerden yapılan açıklamada, yoksulluk seviyesinde toplamda 2 milyon kişinin yaşadığı ülkede mevcut durumda 730 bin konutun boş olduğu bildirilerek, daha fazla sosyal konut ve kaliteli kooperatif yapılması, emlak piyasasının kontrol altına alınması, banka faizlerinin ve kar paylarının düşürülmesi talep edildi.

Portekiz de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Verilen bilgilere göre, "Yaşamak için bir ev istiyoruz", "Ev bir haktır", "Birçok insan evsiz, birçok ev insansız" pankartlarının da açıldığı gösterilere, muhalefetteki komünist görüşlü Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins ve Portekiz Komünist Partisi lideri Paulo Raimundo da katılım sağladı.

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins de konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte  Martins'in o açıklamaları...
 


Geri Dön