16 / 05 / 2024

Prefabrik ev almak isteyenlere kampanya! İşte tüm detayları ile....

Prefabrik ev almak isteyenlere kampanya! İşte tüm detayları ile....

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği prefabrik yapılar, artan talep ve devlet desteğiyle birlikte daha da popüler hale geldi. Özellikle pandemi döneminde, prefabrik evlerin tercih edilmesiyle birlikte devlet, bu alanda vatandaşları destekleyen bir kampanya başlattı.



Destekten kimler faydalanabilir?

Devlet, arsası olan ancak oturulamayacak durumda olan evlerde yaşayan vatandaşlara prefabrik yardımları sunmaya devam ediyor. Bu yardımlardan faydalanmak için bazı kriterler bulunuyor.

Öncelikle, hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az, yani 2023 yılı için 2.835,60 TL olması gerekiyor. Ayrıca, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olmak da yardımdan faydalanma koşulları arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra, prefabrik yardımı için onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak gerekiyor. Yardım başvuruları, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan detaylı değerlendirmeler sonucu veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu prefabrik yardımları, vatandaşların sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam sürmelerine yardımcı oluyor. Özellikle, oturulamayacak durumda olan evlerin yerine prefabrik evlerin yapılması, vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmelerini sağlıyor.

55 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 18 Mart 2023 fiyat listesi!

72 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Mart 2023 fiyat listesi!

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

 


Geri Dön