18 / 05 / 2024

Prim affı, hangi belediyelere yarayacak?

Prim affı, hangi belediyelere yarayacak?

TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşülen ve 70 milyarı bulacak prim affı, borçlu belediyelere yarayacak. SGK verilerine göre, kuruma prim borcu olan belediyelerin başında Kocaeli Büyükşehir geliyor...




TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşülen ve 70 milyarı bulacak prim affı, borçlu belediyelere yarayacak. SGK verilerine göre, kuruma prim borcu olan belediyelerin başında Kocaeli Büyükşehir geliyor. Prim borcu sıralamasında bu belediyeyi Şanlıurfa ve Kırıkkale takip ediyor. Zaman'ın haberine göre bugüne kadar 18 prim affı gerçekleştiren Türkiye, 19. affa hazırlanıyor. Meclis’e gönderilen torba tasarı ile vergi borçlarının yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) prim alacaklarına da af geliyor. Kurumun yaklaşık 70 milyarlık prim alacağı, borç faizleri yeniden yapılandırılarak taksitlendirilecek. Prim afları en çok, yaşı gelmesine rağmen borçları olduğu için emekli olamayanlara yarıyor. Bu durumdaki Bağ-Kur’lu esnaf ve çiftçi, banka kredisi kullanarak emekli olabiliyor. Son iki af ile bu kapsamda 200 bin kişi emekli oldu. Bu af ile de 100 bin kişinin emekli olması bekleniyor. Borçlu belediyeler de af ile rahatlayacak. SGK verilerine göre kuruma prim borcu bulunan belediyelerin başında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geliyor.



AF, KOCAELİ BELEDİYESİNE YARAYACAK

SGK’ya en çok borcu bulunan kurumlardan biri de belediyeler. SGK verilerine göre kuruma prim borcu bulunan belediyelerin başında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geliyor. 2013 verilerine göre belediyenin SGK’ya 167 milyon 386 bin TL borcu var. Kocaeli Belediyesi, geçmiş yıllarda da borçlu belediyeler listesinde hep başı çekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2012’de 118 milyon TL prim borcu bulunuyordu. Bu tabloya göre her yıl prim borcu artan Kocaeli Belediyesi, işçilerin SSK primlerini yatırmıyor. Borç şampiyonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Kırıkkale Belediyesi takip ediyor.



HaberTürk




Geri Dön