07 / 07 / 2024

belediyeler Prim affı

belediyeler Prim affı

TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşülen ve 70 milyarı bulacak prim affı, borçlu belediyelere yarayacak. SGK verilerine göre, kuruma prim borcu olan belediyelerin başında Kocaeli Büyükşehir geliyor...

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! EYT'de prim şartı değişti!

EYT'de milyonlarca kişinin heyecanla beklediği ve gözler gelişen bütün prim düzenlemesine odaklanmış durumda. Bu hususla alakalı çalışmalar sürerken 7200 gün  tescil affı ve 1800 gün müjdesi geldi. 

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren vergi borcu affının geniş kapsamlı olması bekleniyor. Peki pakette kimler ve hangi borçlar yer alacak?  Kapsama girenler borç yapılandırmasını nasıl yapacak?

Vergi ödemeleri için son tarih ay sonu!

Vergi ve prim affı ödemeleri için 31 Temmuz son tarih. Vergi, trafik ve idari para cezalarını yapılandırarak taksidi seçenler ilk taksidi bu ayın sonuna kadar ödemesi gerekiyor.

2014 vergi affı hangi tarihleri kapsıyor?

Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı kanun ile bazı vergi borcu ve alacaklara yapılandırma affı geldi. Peki, 2014 vergi affı hangi tarihleri kapsıyor? 2014 vergi affı hangi borçları kapsıyor?

2014 vergi affında son durum!

Bazı vergi borcu ve alacakların af kapsamında yapılandırılmasına ilişkin yasa Eylül 2014 'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki, 2014 vergi affında son durum nedir?

Emlak vergi borcu affı başvuru süresi!

6552 sayılı Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile bazı vergi ve alacaklar için af geldi. Yapılandırma için ilgili kuruma zamanında başvuru yapılması gerekiyor. İşte emlak vergi borcu affı başvuru süresi...

Belediye emlak vergisi affı!

Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile emlak vergisi yapılandırma kapsamına alındı. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? İşte belediye emlak vergisi affı şartları..

Vergi affından yararlanacaklar dikkat!

Torba Yasa'yla gelen SGK, tarfik ve vergi borcu affında vatandaşlara internet üzerinden borç ödeme kolaylığı sağlandı. Borçlu olanların vergi dairelerine en son 1 Aralık 2014'e kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

belediyeler Prim affı Haberi

belediyeler Prim affı


TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşülen ve 70 milyarı bulacak prim affı, borçlu belediyelere yarayacak. SGK verilerine göre, kuruma prim borcu olan belediyelerin başında Kocaeli Büyükşehir geliyor. Prim borcu sıralamasında bu belediyeyi Şanlıurfa ve Kırıkkale takip ediyor. Zaman'ın haberine göre bugüne kadar 18 prim affı gerçekleştiren Türkiye, 19. affa hazırlanıyor. Meclis’e gönderilen torba tasarı ile vergi borçlarının yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) prim alacaklarına da af geliyor. Kurumun yaklaşık 70 milyarlık prim alacağı, borç faizleri yeniden yapılandırılarak taksitlendirilecek. Prim afları en çok, yaşı gelmesine rağmen borçları olduğu için emekli olamayanlara yarıyor. Bu durumdaki Bağ-Kur’lu esnaf ve çiftçi, banka kredisi kullanarak emekli olabiliyor. Son iki af ile bu kapsamda 200 bin kişi emekli oldu. Bu af ile de 100...