29 / 04 / 2024

Prizde bırakılan şarj aleti elektrik faturasına nasıl yansıyor? İşte şoke eden gerçek!

Prizde bırakılan şarj aleti elektrik faturasına nasıl yansıyor? İşte şoke eden gerçek!

Herhangi bir şarj aletini prizde takılı bıraktığınızda elektrik faturasına ne kadar etki ettiğini merak ediyorsanız yanıtı haberimizde…



Vatandaşlar yüksek gelen faturalar karşısında zorlanırken, faturaları düşürmek için yeni tedbirler almaya çalışıyor. Evlerde açık bırakılan ışık, televizyon, bilgisayar, buzdolabı, klima, su ısıtıcısı gibi aletler arasında hangisinin daha çok elektrik harcadığını bilmeden vatandaşlar tasarruf yapmaya çalışıyor.

Telefonu şarj ettikten sonra telefonu alıp şarj aletini prizde bırakıyor ve umursamıyorsanız size kötü haberimiz var. Şarj aletini prizde takılı bırakmak elektrik faturasını etkiliyor.

ShiftDelete sitesinin yaptığı test videosunda özel bir cihaz kullanıldı. Şarj aleti boştayken de özel cihaza takıldı, özel cihaz da prize takıldı.

PRİZE TAKILI SARJ ALETİ NE KADAR ELEKTRİK HARCAR?

Söz konusu adaptör saatte 0.1 watt elektrik tüketti. Eğer buradaki tüketimi aylığa vurursak sadece 12-20 kuruşluk bir enerji tüketimi faturaya yansıyor. Tabi burada şarj aletinin sadece bir saat boyunca prizde kalması halinde ortaya çıkardığu maliyet hesaplandı. Şarj aletini prizden hiç çıkarmayanların olduğunu düşünürsek elektrik faturasına yansıması da o derece de büyük olacaktır.

Peki günlük olarak sıkça kullanılan kombi, buzdolabı, fırın, televizyon, ütü gibi cihazlar ne kadar elektrik harcıyor?


Geri Dön