09 / 05 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı ve uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı ve uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o ile son dakika uyarısı geldi. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini aktardı ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Aydın'da meydana gelebilecek depremler ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Aydın deprem bölgesinde yer alıyor ve zemini çok dayanıksız. Aydın'da yaşanabilecek olan depremlerin 7 büyüklüğünde olmasını bekliyoruz" dedi ve burada depremlerin 200 veya 250 yılda bir olduğunu dile getirdi. 

Efeler'de yapı yüksekliğinin 6 karı aşmaması gerektiğinin altını çizen Ahmet Ercan, "Yapılaşma tepelik yerlere yönelmeli. Antik çağ şehir yerleşimleri tepelik alanlarda bulunuyor. Aydın'da kuzey- güney yönündeki yapıların sayısı artıyor" diyerek, yapılaşmanın doğu-batı yönünde olması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı ve uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da "Depreme karşı aldığımız ve alacağımız önlemlerde bilim neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. 6 Şubat'ta yaşadığımız felaketin ardından ilgili oda başkanlarının ve meclis üyelerimizin yer aldığı bir toplantı yaptık ve inşa edilecek yapılarda uyulması gereken 13 madde çıktı" açıklamasında bulundu ve bu kararların Efeler Belediyesi tarafından bizzat uygulandığına dikkat çekti. 

"Bunun yanında Kurtuluş ve Güzelhisar mahallelerinde bölgesel kentsel dönüşüm yapacağız" diyen Fatih Atay, açıklamasını bilimin rehberliğinden ayrılmayacaklarını söyleyerek tamamladı. 

Canlı alıtn fiyatları: 6 Haziran 2023 Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar?

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi! 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Eğitim Bakanlığı o personellerin hesabına para yatıracak!


Geri Dön