17 / 05 / 2024

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.



SENARYOLAR YANLIŞ!

''Deprem yönetmeliği sıkıntılı, doğru mu?'' sorusunu yanıtayan Yaltırak, şöyle yanıt verdi:"Deprem yönetmeliğinin dayandığı tehlike haritası tehlikeli bir harita. Çünkü o harita elmayı, armudu, eriği aynı yere atıyor ve bunların ortalama ağırlığını bir istatistik olarak alıyor.

Sonra da senin karşına ayva çıkma olasılığı 2500 yılda bir diyor. Öyle bir sınıflama yapılamaz.'' diyerek, ülkenin deprem tehlike haritalarının ve haritalar üzerinden çalışılan senaryoların yanlış olduğunu söyledi. 

 Prof. Dr. Cenk Yaltırak tan şok edecek açıklama: Türkiye nin deprem haritası yanlış

MARMARA DEREMİ İLE BAĞLATISI YOK!

Kuzey Anadolu fayında Erzincan depremi oldu. Tehlike haritasında Erzincan bölgesi hala kıpkırmızı. Ama orada 200 yıl hiçbir deprem olmayacak. Bitti orası. Orada yeniden 7’den büyük deprem olması için o fayın tekrarlanma periyodunun aşılması gerektiğini söyleyen Yaltırak, oradaki büyük fay hareketinin Marmara’daki fay sistemini etkilemeyeceğini söyledi. 

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Deprem sonrası evlere girenler için kritik uyarı geldi! Bunlara dikkat edin lütfen!

Geri Dön