15 / 05 / 2024

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan son dakika Marmara depremi açıklaması: Tuzla'dan Silivri'ye olan sahil bandı için şok uyarı!

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan son dakika Marmara depremi açıklaması: Tuzla'dan Silivri'ye olan sahil bandı için şok uyarı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, son dakika Marmara depremi açıklamasıyla gündem oldu. Peki Cenk Yaltırak, hangi uyarılarda bulundu? İşte ayrıntılar...



Açıklamasında "Deprem tehlikesini zenginleşme aracı haline getirenlerin önüne geçilmezse fiyatların, kiraların önüne geçemezsiniz" diye konuşan Cenk Yaltırak, kentsel dönüşümle yapılan binalardaki yeni binaların ev sahiplerine değil de başla birine satılmaları halinde vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Prof. Dr. Cenk Yaltırak tan son dakika Marmara depremi açıklaması: Tuzla dan Silivri ye olan sahil bandı için şok uyarı!

Prof. Dr. Yaltırak, kentsel dönüşümün ancak senaryo ivmelerin binayı etkilediği zaman yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

"Kentsel dönüşümü kent yağmasına dönüştürmeyin" diyen Yaltırak, Tuzla'dan Silivri'ye sahil bandının kuzeyinde kalan alanda binaların, ivmeye göre değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Emekli ve memur maaş takvimi kesinleşti! Kim ne kadar alacak? Maşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Emekli maaş hesaplama robotu 2023! 4A, 4B, 4C emekli maaşı kaç lira? Hemen bu hesaba bakın! 


Geri Dön