29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Görür'den, Hatay'da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

Prof. Dr. Görür'den, Hatay'da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür, bugün sabaha karşı Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundur.  Prof. Dr. Naci Görür, "Endişe edecek bir şey yok" diye konuştu. İşte detaylar...



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiler kapsamında, sabah karşı saat 05.05'te merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,1 olarak belirtildi.

Yaşanan depreme ilişkin açıklama yapan Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu sarsıntının 6 Şubat depremlerinin artçısı olduğunu belirtti. Endişelenecek bir durum olmadığını kaydeden Görür, "X" hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Özsoğuksu-Kırıkhan/Hatay’da 4,1 deprem oldu. Bu deprem 6 Şubat depreminin artçısı, endişe edecek bir şey yok."

HER AN  7 ÜZERİ DEPREM YAŞANABİLİR

Prof. Dr. Naci Görür geçtiğimiz günlerde de yaptığı açıklamalarda, halkımızın deprem birikimi ve farkındalığı maalesef bu kültürü bulunmuyor. Bu süreçte vatanda kendini tehdit eden bir konu hakkında maalesef tamamen bilgisiz yada çok az bilgi sahibi.  Geçtiğimiz günlerde kaydettiği 23 şehrin deprem bölgesinin üzerine kurulmuş. Bundan hiç kimsenin haberi yok. En son dayanamadım söyledim. Kork ya kork. Bizler bilim insanı olarak yüzbinlerce insanımızın hayatının bir ipliğe bağlı olduğunu görüp uyarıda bulunmayacak mıyız  Bizim kimseyi korkutmak gibi bir derdimiz yok. Bu 23 şehirde bulunan faylar her an 7yedi ve üzeri bir deprem yapabilir.

 Prof. Dr. Görür den, Hatay da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

DEPREM NEDİR VE NASIL MEYDANA GELİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Bu kapsamda, KAF, 1100 km uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı anlamına gelmektedir.  Buna göre, yaklaşık Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan tüm kuzey Anadolu'yu kesmektedir. Tek bir faydan oluşmaz, pek çok parçadan oluşan fay zonudur.

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya depremi açıklaması: Stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik!

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...


Geri Dön