18 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından peş peşe uyarılar geliyor. Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Bu günlerde harıl harıl deprem bölgesinde yerleşim bölgelerini yenileme, ayağa kaldırma çalışmaları yapılıyor. Okan Tüysüz ile görüştük, duyduğumuz endişeleri bir kez daha duyuralım dedik" ifadelerini kullandı. 

Deprem şehirlerini tamir ve yenileme çalışmalarının yalnızca bir inşaat projesi olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında "Her yerleşim alanının yüzey jeolojisini, yeraltı jeolojisini, jeomorfolojisini, jeofiziğini, sismolojisini, zeminini, vb ayrıntılı olarak bilecek ve yenilediğiniz bölgenin depremsellğini, aktif faylarını, çökme alanlarını, sıvılaşma yörelerini, kütle hareketlerinin olabileceği yerleri, deprem etkisinin büyütüleceği yöreleri, deprem dalgalarının bir nevi kapana kısılıp yıkıcı ekilerinin artacağı alanları, vb belirleyip inşaatına giriştiğiniz yerlerin yerleşime uygun olup olmadığına karar vermeniz, sonra da yenileme ve imar çalışmalarına girişmeniz lazım" ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Naci Görür, açıklamasında "Ne olur alelacale deprem bölgelerinde yenileme çalışmaları yapıp 6 Şubat gibi bir afeti aynı bölgedeki gelecek nesillerimize ihale etmeyelim" ifadelerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı. 

Bu gelişmenin yanı sıra, Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 12.40'da merkez üssü Kahramanmaraş'ın Akgümüş-Andırın bölgesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem olduğu belirtildi. 

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

AFAD ise depremin merkez üssünü Onikişubat ilçesi şeklinde açıklarken, depremin büüyklüğünü de 4.4 olarak kaydetti. 

İki kurumun verileri arasındaki fark depremin derinliği konusunda da görüldü. AFAD depremin yaklaşık 7,52 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıklarken, Kandilli derinliğin 5 kilometre olduğunu duyurdu. 

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...


Geri Dön