15 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak! 

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak! 

Uzman isimler, senelerdir büyük bir depreme gebe olan Marmara için sık sık açıklamalarda ve uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak!



Doğu Anadolu, Batı Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatları üzerinde yer alan Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna her fırsatta değinen Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yer ve zamandan bağımsız olarak ülkenin her an depreme hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekti. 

Marmara Bölgesinde deprem alarmı verdiklerine, özellikle kıyıda on kilometre içerisinde kalan alanlarda depremin oldukça şiddetli hissedileceğine ve Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının daha fazla olacağına vurgu yapan Naci Görür, açıklamasında Marmara depreminin şiddetinin 9'u bulacağını açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9 u bulacak! 

Prof. Dr. Naci Görür, hükümetin, merkezi yönetimin ve yerel yönetimlerin depreme dirençli şehirler yapmak için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin, halkın da yönetimlere bu noktada baskı yapması gerektiğinin altını çizerek, "Bugün yıkıma bakınca yerel yönetimlerin de doğru düzgün bir şey yapmadıklarını görüyoruz, inşaatçıların da yapmadığını görüyoruz, merkezi yönetimin de yapmadığını görüyoruz. Herkes sınıfta kalmış" şeklinde konuştu. 

Kent bileşenlerinin yönetim sistemi ve yönetici karakteristiği, halk, altyapı, yapı stoku, ekonomi, çevre ve ekosistem parametrelerinden meydana geldiğine değinen Naci Görür, deprem öncesinde bu bileşenlerde oluşan hasarlarn belirlenmesinin ve o hasarların azaltılmasına ilişkin önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Görür, konuya ilişkin açıklamasını "Depremler on üç milyon seneden beri olagelmekte daha milyonlarca sene de devam edecektir. Eğer biz Türk milleti olarak bu topraklarda ilelebet yaşayacaksak, neslimizi devam ettirecekseki depremi de durduramayacağımıza göre deprem dirençli kentler oluşturmak zorundayız" ifadelerine yer vererek tamamladı. 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!


Geri Dön