28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"



Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin üzerinden bir sene geçmesinin ardından, deprem alanındaki uzman isimler de Türkiye’nin deprem haritasına çok fazla bir şekilde önem gösterilmesi ve dikkat edilmesini istiyorlar. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür de yaptığı çarpıcı açıklamalar ile bu bilim insanlarından biri, Elazığ depreminden sonra 5 Ocak 2020’de yaptığı açıklamalar kapsamında bir kesitini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayındaki konuşmasında Kahramanmaraş bölgesine dikkat çekmişti. 6 Şubat 2023’te ise 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ile  bölge ağır yıkıma uğradı. Deprem uzmanı aynı konuşmasında, Palu-Bingöl arasını işaret ederek “endişemiz var” uyarıları yapmıştı.

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

2020 YILINDA ŞU KONUŞMAYI YAPTI 

“Kahramanmaraş’ ilimizin güneydoğusunda bulunan sahalarda depreme dikkat edilmesi gerekiyor demiştim. bunu halen daha söylüyorum. Yani, bu yöre de depreme gebe bir yer. Buralarda da dikkatli olunması lazım. Elazığ’daki bu deprem olduktan sonra doğrultu atımlı fayların bir nitelikleri mevcut  bir yerde deprem olup enerji boşalttıktan sonra  kendi doğrultuları üstündeki daha uzaktaki bazı yerlere enerji yada stres transfer etme durumları olabilir. Bu Elazığ depreminden sonra şimdi bizim endişemiz var; Palu- Bingöl arasına özen göstermek lazım. Sivrice’den Adıyaman-Sincik ve Kahramanmaraş yöresine dikkat etmek lazım... Kocaeli yani Yalova kesiminde büyük deprem olduğu zaman 1999 depremi, İstanbul tarafına enerjiyi transfer etti. Burayı yükledi, tehlikeli hale soktu. Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz. Bizim bu faylar hakkında birtakım öngörülerde bulunurken falcılık yeteneğimiz yok.” ifadelerini kullanmıştı. 

GÖRÜR: PERİYODU DOLDU!

Prof. Dr. Görür, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise “Erzincan’ın Bingöl Karlıova arasındaki o Kuzey Anadolu Fayı biz ona Yedisu fayı diyoruz, 1784’te en son deprem üretmiş. Biz biliyoruz ki Kuzey Anadolu Fayı 250 senede deprem üretir 1784+250 koyarsan bu zamanlara geliyoruz. Periyodu dolmuş” diye konuşmuştu.

Hakkari depreminin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'den önemli uyarı!

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür'den deprem açıklaması! 2024 depremsiz geçmeyecek!


 


Geri Dön