05 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  



Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili Twitter hesabından hükümete önerilerde bulundu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, konu ile ilgili yaptığı paylaşımına "Hükümetimize acil bir öneri: Daha önce çeşitli kaynaklar da önermiştir ama köklü bir çözüm oldğuna inandığım için ben de öneriyorum: İstanbul'da depremde can kaybına neden olabilecek bina sayısı en az 90 bin" ifadelerini kullanarak başladı. 

Prof. Dr. Naci Görür den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

90 bin binanın can kaybına neden olabilmesi ihtimalinin de yüz binlerce kişinin can güvenliğinin olmadığı anlamına geldiğine dikkat çeken Naci Görür, en doğru yolun bu binalalrın güçlendirilmesi ya da yıkılıp yeniden inşa edilmesi olduğunu bildiğini belirtti. 

Ancak açıklamasında "Ama bütün bu binalara bu işlemin uygulanmasına vaktimizin olduğunu sanmıyorum" diye konuşan Görür, bu nedenle devletin İstanbul'da deprem güçlü ve boş binaların tümünü kayıt altına alıp devlet olarak kiralamasının ve riskli binalarda yaşayan insanların buralara taşınmasının sağlanmasını önerdi. 

Prof. Dr. Naci Görür den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Naci Görür, yaptığı paylaşımında "İnsanlarımızın can güvenliği sağlandıktan sonra belediye ve vatandaşla el ele verip boşaltılan binaları deprem dirençli hale getirmelidir" ifadelerine yer verdi ve bir bilim insanı olarak bundan daha acil bir çözüm düşünemediğini aktardı. 

"İnsanımızın can güvenliği her şeyin önündedir. Hükümetimiz bunu muhakkak yapmalıdır" açıklamasında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bunun tüm İstanbulluların talebi olduğuna inandığını da dile getirdi. 

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

1 doları bile olan hemen baksın! Dolar seçim sonrası tam bu kadar olacak! Rakamı duyan resmen buz kesti!

TOKİ İstanbul arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları peş peşe açıklandı! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir?


Geri Dön