28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem beklentisi değişti! 700 kilometrelik canlı fay için uyardı! Son dakika! 

Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem beklentisi değişti! 700 kilometrelik canlı fay için uyardı! Son dakika! 

Sık sık yaptığı açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Naci Görür'den yeni bir açıklama geldi. Görür, deprem beklentisinin değiştiğine dikkat çekerek, yeni uyarılarda bulundu. İşte Görür'ün o açıklamaları... 



6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra açıklamaları dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, bir son dakika açıklamasında daha bulundu. 

YouTube üzerinden yayınlanan bir programa konuk olan Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'deki deprem beklentisinin değiştiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür ün deprem beklentisi değişti! 700 kilometrelik canlı fay için uyardı! Son dakika! 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı son dakika açıklamasında "İstanbul'un tarihini takip edenler, İstanbul'da depremlerin olduğu belli. Benim deprem beklentim biraz değişti. 6 Şubat depremlerini çok normal, rastgele herhangi bir levha içindeki bir fayın deprem üretmesi gibi algılamamak lazım" ifadelerine yer verdi. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen bu depremlerde 3 levhanın bağıl olarak birbirlerine göre ciddi hareket yaptıklarının altını çizen Prof. Dr. Görür, "En azından 7,5 metre. Bu levhaların bu boyutta hareket etmeleri onların yakın çevrelerindeki her şeyi etkiledi. Stres alanını değiştirdi. Stres bir fayın kendi içindeki kayayı kırmak için ihtiyaç duyduğu kuvvet. Bu levha hareketleri her fayın içine o kayaları kırmak için ihtiyaç duyduğu kuvveti yükledi" açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Naci Görür ün deprem beklentisi değişti! 700 kilometrelik canlı fay için uyardı! Son dakika! 

Depremin olduğu gün 'Hatay'a, Adana'a havzasına dikkat edin' dediklerini de dile getiren Naci Görür, "15 gün sonra Hatay'da 6.3 oldu. Adana'da bazı depremler oldu. Malatya'ya Elazığ tarafına dikkat edin dedik" şeklinde konuştu. 

Elazığ'da 2020'de deprem olduğuna değinen Görür, "Elazığ'da sorun görmüyorum. Hatta 'Adana, Kayseri, Sivas ve Bingöl'de deprem olursa şaşırmayın' dedim" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Naci Görür ün deprem beklentisi değişti! 700 kilometrelik canlı fay için uyardı! Son dakika! 

FAYLAR ERKEN HAREKETE GEÇEBİLİR 

"Doğu Anadolu'da stresi biriktirmiş, deprem oluşturma periyodu yaklaşmış olan faylarda erken harekete geçme olabilir" açıklamasını yapan Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Avrasya ile Arap Levhası arasında sıkıştığının altını çizerek, sıkışmaların ne kadarsa bunun da o kadar stres anlamına geldiğine dikkat çekti.

Görür, söz konusu açıklamasında "Bu hemen deprem olacak demek değil. İşte stres yükleme bardaktaki son damla görevini göreceği faylarda depremi önceye çekmiş olabilir" değerlendirmesine yer verdi.

Prof. Dr. Naci Görür ün deprem beklentisi değişti! 700 kilometrelik canlı fay için uyardı! Son dakika! 

KAYSERİ 700 KM CANLI FAY ÜZERİNDE BULUNUYOR 

"Mesela Kayseri'de deprem oldu. Ama kimileri de çıkıyor; 'Kayseri'de 7 büyüklükte deprem olmaz' diyor. Kayseri halbuki canlı bir fayın üzerinde oturuyor. Üzerinde oturduğu fay 700 kilometre uzunluğunda" diyen Prof. Dr. Görür, bir fayın depremi, tekerrür periyodu dolduğunda oluşturduğunun altını çizdi. 

Görür, açıklamasında "99 depremlerinden sonra biz bağırdık; 'Marmara tehlikede' diye. Çünkü 99 depremleri önemli ölçüde strese Marmara'nın altına yükledi" ifadelerine yer verdi ve normalde 99 depremleri olmasaydı depremi normal periyodunda bekleyeceklerini, şimdi ise depremin erkene çekildiğini ve onun için alarm verdiklerini söyledi. 

Celal Şengör'ün İstanbul'dan taşınma konusu ile ilgili de konuşan Naci Görür, "Calal daha okulu bitirdiği, mezun olduğu zaman isteseydi dünyanın herhangi bir ünversitesinde en ünlü profesörlerden biri olurdu. Celal 'Biz Türkiye'de çalışacığız ' dedi. İstese bugün bile istediğe yere gider. Sırf istanbul'da farkındalık oluşsun diye 'Ben İstanbul'u terk ediyorum' demiştir" diyerek, gittiği yerin de Çanakkale olduğunu, çok uzak olmadığını vurguladı. 

ŞOK Market'te peşin fiyatına 6 taksit imkanı ve yüzde 40'a varan indirim! Molfix bebek bezi 219 TL'ye düştü!

Emekli maaşları 10 bin TL mi olacak? Emekli maaş zammı için 3 formül var! Hemen bu rakamlara bakın!

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?


Geri Dön