30 / 04 / 2024

ProjeBeyaz MIPIM Fuarı'na katıldı!

ProjeBeyaz MIPIM Fuarı'na katıldı!

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan PROJEBEYAZ, 12-15 Mart 2013 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul buluşmalarından biri olan MIPIM’de dünya devleriyle bir araya geldi..



Tecrübe sahibi profesyonel kadrosuyla 2006 yılından bu yana gayrimenkul sektörüne yön veren PROJEBEYAZ Yönetim Kadrosu dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM’i ziyaret etti. Türkiye’nin onur konuğu olduğu fuarı takip eden PROJEBEYAZ Gayrimenkul ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Han, Yönetim Kurulu Üyesi Derya Deniz ve Cihat Bayraktaroğlu yabancı yatırımcılarla bir araya geldi.


MIPIM Fuarı’nda edindiği izlenimleri hakkında açıklama yapan PROJEBEYAZ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun “MIPIM gibi dünyaca önemli bir fuarda Türkiye’nin onur konuğu olarak yer almasından gurur duyduk. Bir gayrimenkul danışmanlığı firması olarak hem ülkemizin hem de diğer katılımcıların çalışmalarını takip etmek amacıyla fuara katıldık. Fuardaki en önemli tespitlerimizden biri katılımcı ülkelerin marka şehirlerinin tanıtımlarına ağırlık vermeleriydi. Katılımcılar Londra, Paris, Moskova gibi önemli şehirlerin maketleriyle, nerede ne çalışmalar yapacaklarını tanıttılar. Türkiye çadırında ise daha çok gayrimenkul projeleri tanıtıldı. Esasen MIPIM’i satış odaklı değil de vizyonumuzu tanıtma, iş birliği kurma ve yatırımcılara fırsat sunma yeri olarak değerlendirmeli ve bir dünya markası olan 2020 Olimpiyatlarına aday İstanbul’un maketiyle birlikte hayata geçireceğimiz projelerimizi bire bir anlatarak sunmalıydık” diye konuştu.


UZUN fuarla ilgili diğer görüşlerini belirtirken, “Türkiye’de yoğun bir şekilde tartışılan kentsel dönüşüm, Avrupa’nın birçok şehrinde başlamış durumda. Londra, Moskova ve Berlin gibi dünya metropollerinde dayanıksız ya da kullanılmayan binaların yıkımına başlanmış. Genel olarak kentsel dönüşümün dünya ekonomisindeki son gelişmelerle birebir ilişkisi olduğunu ve ekonomiyi canlandırmak için bir plan olarak gördüklerini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.


Yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul projelerine yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Murat Uzun, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımı ve panelde yapmış olduğu konuşma ile hem ülkemizin üst düzeyde temsil edildiğini hem de dünya basınında büyük etki bıraktığımızı söyledi. Bununla beraber fuara katılan sektör derneklerinin (Konutder,Gyoder v.s) fuar alanında ve dışarıda yaptıkları sunumlar, paneller ve diğer etkinliklerle yabancı yatırımcılara ülkemizi ve yatırım olanaklarını çok etkili şekilde anlattıklarını belirtmek istediğini belirtti.


Geri Dön