12 / 05 / 2024

PTT 18-36 yaş arasında, KPSS şartsız binlerce personel alımı yapacak! Başvurular başladı mı? Sakın kaçırmayın!

PTT 18-36 yaş arasında, KPSS şartsız binlerce personel alımı yapacak! Başvurular başladı mı? Sakın kaçırmayın!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nde (PTT) çalıştırılmak üzere 55 bin personel alımı gerçekleştirileceği iddiası bomba etkisi yarattı. Binlerce kişi PTT personel alımını araştırıyor. Peki PTT 2022 personel alımları ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...



PTT 2022 PERSONEL ALIMI AÇIKLANDI MI? PTT 55 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK MI? 

PTT 2022 personel alımı başvuruları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. PTT bünyesinde görevlendirilmek üzere üzerine 55 bin personel alımı iddiası gündemde sık sık yer alıyor. 

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR? PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

PTT 18-36 yaş arasında, KPSS şartsız binlerce personel alımı yapacak! Başvurular başladı mı? Sakın kaçırmayın!

PTT personel alımına başvurmak isteyen adaylar, istenilen şartlara sahip olması durumunda kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılarak başaralı olanlar belirli bir alanda işe alınıyor. 

Ayrıca PTT, her sene kendi resmi web sitesi aracılığıyla ya da konuyla ilgili farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile bilgileri adaylarla paylaşıyor. 

PTT 2022 PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER? 

PTT 18-36 yaş arasında, KPSS şartsız binlerce personel alımı yapacak! Başvurular başladı mı? Sakın kaçırmayın!

PTT 2022 personel alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Ancak bundan önce PTT tarafından gerçekleştirilen personel alımlarında şartlar şu şekilde açıklandı:

29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı (TC) Kanununun 28inci maddesi çerçevesinde olanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olacak şekilde Türk Vatandaşı olunması,

18 (On sekiz) yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 (otuz altı) yaşını tamamlamamış olunması, 

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; kasten işlenen bir suç sebebiyle altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, sahtecilik,  görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, cinsel saldırıda bulunma,  fuhuş, zorla fuhuşa sevk etme, çocukların cinsel istismarı, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel taciz, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkum olunmamış olması, 

Kamu haklarından yasaklı olunmaması,

Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğünün olmaması,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olunmaması,

Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim koşuluna sahip olmak.

Evde bakım parası yattı mı? Kasım ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Bu tarihe dikkat!

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Memur maaşlarında 2023 depremi! Tüm maaşlar tek tek hesaplandı! Kimin maaşı kaç lira olacak? 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla kaç lira olacak? Maaşlar bir bir hesaplandı! Hemen bakın!

 

Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla, yurtiçi ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının olmaması.


Geri Dön