12 / 05 / 2024

PTT'den 100 bin kredi bakın kaç yaş altına verilecek! İşte kredinin detayları

PTT'den 100 bin kredi bakın kaç yaş altına verilecek! İşte kredinin detayları

Son dönemde düşük maaşlar nedeniyle zor bir süreçten geçen emekliler için bankalar arasında bir promosyon yarışı yaşanıyor. PTT de emekli kampanyaları kapsamında yer alarak emekli maaşını PTT aracılığıyla alanlara 100.000 TL kredi imkânı sunuyor.



PTT'nin emekli kredisi limiti nedir ve hangi şartlarda veriliyor? PTT aracılığıyla emekli maaşı alanlar, Aktif Bank üzerinden 100.000 TL'ye kadar kredi kullanma imkanına sahip olabilirler. Ancak, bu kredi limiti, emekli maaşının tutarına göre değişkenlik gösterebilir.

 

PTT emekli kredi şartları neler?

PTT, emeklilere yönelik yeni bir kredi kampanyası başlatarak, maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlıyor. PTT emekli kredisi için bazı şartlar da bulunmaktadır. Bunlar arasında yaş sınırı, emekli maaşının belirli bir tutarı ve kredi kullanımının geri ödeme planı gibi faktörler yer alır. Emekli kredisi almak isteyenlerin bu şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

PTT, emeklilere özel kredi kampanyasıyla 80 yaşını aşmayan emeklilere 4 yıla kadar, 80 yaşını aşan emeklilere ise 3 yıla kadar vadeyle 100.000 TL'ye kadar kredi imkânı sağlıyor. Bu kampanya ile birlikte, acil paraya ihtiyacı olan emeklilerin maddi sıkıntılarına çözüm sunulması hedefleniyor.

Emekli kredisi almak isteyenlerin öncelikle PTT'den emekli maaşı almaları gerekiyor. Faiz oranları %2,69 ile %3,70 arasında değişen kredide, kredi tahsis ücreti ise kredinin binde beşi kadar olarak belirlenmiş durumda. En az kredi limiti 1.250 TL olarak belirlenirken, en yüksek kredi limiti ise 100.000 TL olarak sınırlandırılmış.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön