19 / 05 / 2024

PTT'den bayram harçlığı veriliyor! Ödeme TC kimlik son numarasına göre verilecek!

PTT'den bayram harçlığı veriliyor! Ödeme TC kimlik son numarasına göre verilecek!

Aile Bakanlığı, 18 yaşından büyük bireylere bayram yardımı sağlayacak. Başvuru yapanlar, tam 2750 TL nakit destek ödemesi alacaklar. Bayram öncesinde bu yardımı almak için 3 gün boyunca başvuru yapılabilecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yararına olan sosyal yardım ve destek ödemelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Isınma yardımı, aile yardımı, fatura yardımı, gıda yardımı, engelli yardımı, bakım maaşı gibi birçok destek ödemesiyle devlet, vatandaşların yanında yer alıyor. Ramazan Bayramı öncesinde de ödemeler hız kazandı ve bayram öncesi hesaplara geçmeye başladı. Ancak hala müracaat etmeyenler için 3 günlük bir süre kaldı.

Ramazan Bayramı öncesinde destek ödemesi almak isteyen vatandaşlar, aile Bakanlığı'na başvuruda bulunabilecekleri gibi e-devlet üzerinden de başvuru yaparak yardım alabilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz faturası yardımı ödemelerine öncelik veriyor. TC kimlik numaralarına göre başvurularını vakit kaybetmeden yaparak, bayramdan önce rahat bir nefes alabilirler.

PTT den bayram harçlığı veriliyor! Ödeme TC kimlik son numarasına göre verilecek!

Doğalgaz ve elektrik faturası yardımları öne alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan doğalgaz ve elektrik faturası yardımı ödemeleri, önceden planlandığından daha erken bir tarihe çekildi. Yardım talep eden vatandaşlar, sadece 3 gün içinde başvuru yapabilecekler.

Başvurular, e-Devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla TC kimlik numarası ile gerçekleştirilebilir. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, 15 Nisan tarihinde yardım ödemelerini alacaklar. Aile Bakanlığı, doğalgaz ve elektrik faturası yardımını düzenli olarak sağlamaktadır, bu nedenle tek seferlik bir başvuru yeterlidir. Nakit destek ödemesi olarak fatura yardımı almak isteyenlerin acele etmeleri gerekmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön