İş Fırsatları

PTT'den gençlere müjde! PTT KPSS şartsız 18-36 yaş arası en az 15 bin personel alımı yapacak! İşte detaylar...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) personel alımı detayları iş arayanlar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, PTT personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? PTT hangi şartlarda personel alımı yapacak? İşte merak edilen tüm detaylar...Açıklama kapsamında 2023 senesinin sonuna gelmeden önce, en az 15 bin personel alımının zorunlu olduğu ve toplamda 55 bin personel ihtiyacı bulunduğu belirtti

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) 2022 yılında personel ihtiyacının rakamlarını vatandaşlarla paylaşmıştı. Açıklama kapsamında 2023 senesinin sonuna gelmeden önce, en az 15 bin personel alımının zorunlu olduğu ve toplamda 55 bin personel ihtiyacı bulunduğu belirtti. Sö konusu istihdam açıklamasının ardından beklentiye giren memur adayları, dört gözle hükümet cephesinden ve kurumdan yapılacak resmi açıklamayı bekliyor. Peki, PTT personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? PTT hangi şartlarda personel alımı yapacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

PTT PERSONEL ALIMI VE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT'nin 2022 personel alımı başvuru şartları henüz yayımlanmadı. Fakat geçtiğimiz senelerde personel alımı yapan PTT adaylardan şu şartları aranmıştı:

PTT PERSONEL ALIM SÜRECİ NASIL DEVAM EDİYOR?

PTT'de çalışmak isteyenlerin, öncelikle PTT'nin personel alımı için zorunlu tuttuğu işe müracaat formunu eksiksiz şekilde doldurması gerekiyor. Başvuru formunu tamamlayan adaylar, kurumun uygun bulması durumunda sözlü ve yazılı mülakatlardan işe alım sınavlarına girmeye hak kazanıyor.

Söz konusu yazılı sınav kapsamında istenilen baraj puanını aşabilen adaylar sözlü sınava girmek için hak kazanıyor. Sözlü sınavı da başarıyla tamamlayanlar, PTT'nin personeli olarak çalışmak için hak sahibi oluyor.

Peki, PTT personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? PTT hangi şartlarda personel alımı yapacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

PTT 2022 YAZILI SINAV TARİHİ BELLİ OLDU MU?

PTT tarafından, güncel olarak personel alımıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapmadı. Personel alımına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiği bilinen kurumun kısa sürede resmi internet sitesi üzerinden bir açıklamada yapacağı öngörülüyor.

PTT PERSONEL ALIMI 2022 SINAV KONULARI NELER OLACAK?

PTT tarafından personel alımı kapsamında yapılacak yazılı sınavlarda genellikle adaylar şu konu başlıklarından sorumlu tutuluyor:

Türkçe paragrafta anlama, dil bilgisi ve yazım kuralları
Türkiye Coğrafyası
Temel Vatandaşlık Bilgisi
Ölçme Becerisi
Sözel Mantık Yürütme
Sayısal Mantık Yürütme
Genel Kültür konularından sorular sorulmaktadır.

PTT 2022 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

PTT personel alımı başvurularına yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin güncel gelişmeler olduğunda Emlakkulisi.com haber sitemizden ulaşabilirsiniz.

PTT 2022 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

PTT personeli olmak için açıklanan şartları sağlayan herkes PTT'nin resmi sitesi üzerinden iş başvurusunda bulunabiliyor. Başvuru ardından başlayacak süreçte uygun görülen adaylar sözlü ve yazılı mülakatlar ile PTT'nin farklı kadrolarında işe başlama hakkı kazanıyor. 

Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? Brent petrol can çekişiyor! Araç sahipleri acil göz atın

Garanti Bankası’nda 10 bin 278 lira maaş ile çalışmak mümkün! Yeni mezun olmanız yeterli! Bu fırsatı kaçırmayın

ŞOK Market 3 Ağustos Çarşamba aktüel ürünler kataloğu açıklandı! İşte ŞOK 3 Ağustos 2022 fiyat listesi