02 / 05 / 2024

Putin’den Avrupa’ya ödeme kolaylığı! Borçlarını öyle de ödeyebilecekler…

Putin’den Avrupa’ya ödeme kolaylığı! Borçlarını öyle de ödeyebilecekler…

Rusya – Ukrayna Savaşı başladığından bu yana savaşa tepki gösteren Avrupa ülkeleriyle Rusya arasında gerilim devam ederken, Putin cephesinden olumlu adım geldi. Rus liderin söz konusu ülkeleri “dost olmayan ülke” olarak tanımlaması ise dikkatlerden kaçmadı.



RUBLEYLE ÖDEME YAPMAYAN ÜLKELERE YAPTIRIM GETİRMİŞTİ

Rusya,  kendi para birimi rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle bazı şirketlere gaz vermeyi kesmişti.

Rus liderin bu yılın 31 Mart’ında bir kararnameye göre, Rusya’dan gaz alan ülkelerin Gazprombank'ta hesap açmaları şartı bulunuyor. Ödemeler ise bu bankaya yapıldıktan sonra, mevcut fonlar Moskova Borsası'nda rubleye çevriliyor. Rusya enerji şirketi Gazprom, rubleyle ödeme yapmamaları nedeniyle daha önce Polonya, Bulgaristan, Finlandiya, Hollanda dahil bazı Avrupalı bazı şirketlere doğal gaz  sevk etmeyi durdurmuştu.  Rusya’dan Avrupa’ya doğal gaz  sevkiyatı yapılan önemli hatlar arasında bulunan Kuzey Akım 1 üzerinden sevkiyatlar 31 Ağustos’ta kesilmişti.

Putin’den Avrupa’ya ödeme kolaylığı! Borçlarını öyle de ödeyebilecekler…

UKRAYNA ÜZERİNDEN SEVKİYAT YARIYA DÜŞTÜ

Kuzey Akım 1, Yamal-Avrupa boru hattı ve Ukrayna'daki boru hatları dışında Rus gazını Avrupa'ya taşıyan temel hat güzergahlarından biri olarak tanınıyor.  Ukrayna üzerinden yapılan gaz transferi ise yarı yarıya azalmış durumda. Gazprom Temsilcisi Sergey Kupriyanov, bu konuda yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın, Sohranovka adıyla bilinen doğal gaz dağıtım noktasından Rus gazı alımını durduracağı hakkında bilgilendirildiklerini duyurmuştu. Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde yer alan ve günlük ortalama 30 milyon metreküp kapasitesi bulunan Sohranovka üzerinden Avrupa'nın satın aldığı gazın yüzde 30'unu gönderiyordu.  Ancak bu giriş noktasının kapanması üzerine, şirketin Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gönderdiği doğal gaz miktarı,  yüzde 54 azalarak 41 milyon metreküpe düştü.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Tesla Elon Musk’ı üzdü! Sürücüsüz otomobil hayal mi oldu?

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

Dünya devi bankada deprem! Milyarderler paralarını çekmek için bankaya koştular!

 

 


Geri Dön