12 / 05 / 2024

QR kodları taramadan önce iki kere düşünün! Kişisel bilgileriniz tehdit altında!

QR kodları taramadan önce iki kere düşünün! Kişisel bilgileriniz tehdit altında!

Restoranlarda artık garsondan menü istemek yerine masadaki QR kodu tarayarak siparişimizi veriyoruz. Böylece belki zamandan kazanıyoruz ama bu uygulamanın bazı güvenlik risklerine açık olduğunu da unutmayalım.



 NELER YAPILMASI GEREKİYOR?

ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, QR kod uygulaması kullananlara seslenerek güvenlik tehditlerden nasıl kaçınabileceklerine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Kullanıcıları, rastgele  QR kodları taramaktan kaçınması gerektiği konusunda uyaran Enginkurban, güvenilir olmayan internet sitelerinden ya da sosyal medyadaki resmi olmayan sayfalardan QR kodlarını taramaktan kaçınılmasını istedi. Enginkurban, ayrıca güvenlik için akıllı cihazlara, antivirüs programı yüklenmesinin de önemine işaret ederek böylece yanlışlıkla ya da dalgınlıkla bir kimlik avı web sitesini ziyaret ettiğinizde antivirüs yazılımının gerekli uyarıları yapacağı ve kötü amaçlı yazılım yüklenmesini engelleyeceğini belirtti.

Enginkurban, ayrıca tüm hesaplarda iki faktörlü kimlik doğrulamasının etkinleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. İki faktörlü kimlik doğrulamanın, yetkisiz erişim girişimlerine karşı hesaplarınıza ekstra bir güvenlik sağlayacağını kaydeden Enginkurban, böylece kötü niyetli kişilerin kişisel bilgilerine erişmesinin de engellenmiş olacağını dile getirdi.

Enginkurban, ayrıca cihazın canlı konumunun da kapatılmasını, güvenlik programlarının da güncel tutulmasını önerdi.

 


Geri Dön