30 / 04 / 2024

Ragıp Buluç: Atakule'yi AVM değil park yapsınlar!

Ragıp Buluç: Atakule'yi AVM değil park yapsınlar!

Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç "AVM değil park yapsınlar imzamı atacağım" dedi. "Bu projenin statiğini rahmetli Alhan Gedik yaptı. Projenin denetlemesini ise Alman Profesor Le uonard yaptı...




Ankara'nın simge mekanlarından Atakule'nin bitişiğindeki yapıda yıkım başladı. Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç ile yerinde inceleme yaptı. Candan, Atakule'nin bitişiğinde eksi 20 kot alta girerek AVM yapmaya kalkışmalarının Atakule'yi de yıkım tehdidi ile karşı karşıya getirebileceğini savundu. 


Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç ise "AVM değil park yapsınlar imzamı atacağım" dedi. "Bu projenin statiğini rahmetli Alhan Gedik yaptı. Projenin denetlemesini ise Alman Profesor Le uonard yaptı. 


Le uonard "benim yaptığım en güzel kule" demişti. Kulenin temelinin altına girmek son derece sakıncalı. Bunu ne için yapıyorlar üç kuruş daha kazanmak için yapıyorlar. Her şeyi para olarak gören bir zihni yet var karşımızda. Yıksınlar , hiçbirşey yapmasınlar AVM yapmasınlar, park yapsınlar. Park projesini de bedava yaparım" diyerek tepki gösterdi. 



Milliyet Ankara


Geri Dön