15 / 05 / 2024

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!



İstanbul'da yaşamakta olan vatandaşların en büyük problemi kira artışları olmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı araştırma sonucu ile kira artış oranları ortaya konuldu. Kiraların yükselmesinde en büyük sebep olarak sığınmacılar işaret edildi. Sığınmacıların yaşadığı 15 ilçede kira artışlarındaki o rakamlar ortaya çıktı. En çok kira artışının olduğu ilçe ise Kağıthane olduğu görüldü.

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

YÜZDE 807 ARTIŞ MEYDANA GELDİ!

Kiracılar artan kira fiyatlarından dert yanarken Ev sahipleri de duruma tepki gösteriyor. İstanbul'da kira problemi artmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi sığınmacıların yoğunlukta bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını açıkladı. 5 yıl içinde görülmekte olan kira artış rakamları artık katlanılacak düzeyde değil. Açıklanan veriler doğrultusunda son 5 yıl içinde kira artış oranı yüzde 807'yi bulmaktadır.

 2019 nisan ayında ortalama 1.600 TL olan kiralar şu anlarda da 15.000 TL'ye dayandı. Show Haber'de yer alan açıklamalar ile en yüksek artış yaşayan ilçe Kağıthane olarak kaydedilirken, daha sonra sırası ile Arnavutköy, Başakşehir Gaziosmanpaşa ilçeleri listede yer aldı.

TÜRKİYE'DE YOĞUN BİR GÖÇ YAŞANMAKTADIR!

Gayrimenkul danışmanı olan Faruk Yavuk, Kağıthane'nin çevresinde üniversiteler olduğunu söylerken, yurt dışından gelen ve üniversitede eğitim gören ciddi bir kitlenin olduğuna değindi.

Emlak danışmanı olan Göksel Kurşun da, sığınmacıların yalnızca İstanbul'da değil Türkiye'nin her yerinde düzenli ya da düzensiz haldeki sığınmacı göçünün yaşandığını açıkladı. Sığınmacı sorunu nedeniyle fiyatların yükseldiğinin altını çizen Kurşun, kiralık daire fiyatlarının çok düşmediğini ve bu fiyatlamanın devam edeceğinin altı çizildi.

 İstanbul'da yaşayan vatandaşlar "Kiralar arttı, 3 katı oldu", "Sığınmacıların büyük bir etkisi var, doğru", "Sığınmacıların yüzde 100 etkisi bulunuyor", "Normal bir daire 2 artı 1, sıfır da 10 bin TL'den başlamaktadır, 15 bin TL'ye kadar gitmektedir", "Önceden 500 TL'ye kimse ev tutmuyordu, şimdi 20 bin TL" yorumları yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön