27 / 04 / 2024

Ramadan Kumova kimdir?

Ramadan Kumova kimdir?

Muammer Saka ile birlikte Fer Yapı’yı kuran Ramadan Kumova kimdir? Ramadan Kumova inşaat sektöründe hangi projeleri hayata geçirdi? Fer Yapı ne zaman kuruldu? İşte Ramadan Kumova ve Fer Yapı...



Ramadan Kumova kimdir?

Ramadan Kumova, Fer Yapı Yönetim Kurulu üyesi. Ramadan Kumova, İttifak İnşaat’ın sahibi Muammer Saka ile Fer Yapı’yı kurdu. 


Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Harvard Business School mezunu Ramadan Kumova, Fer Yapı’nın kurucu ortağı ve Genel Müdürü ünvanına sahip. Ramadan Kumova daha önce Eroğlu Yapı’nın CEO’su olarak görev yapıyordu.


Sektördeki kariyerine Enka’da baraj projeleri ile başlayan Kumova, sektörün lider firmalarında 20 seneyi aşkın bir tecrübeye sahip. 1998 yılında pazarlama, pazar araştırma ve konsept geliştirme alanlarında yönetim danışmanlığı yapan Türel&Türel firmasında Yönetici Ortak olarak çalışan Ramadan Kumova, 2006 yılından itibaren Gayrimenkul Geliştirme alanında CEO olarak çalışmaya başladı. Ramadan Kumova, bağlı bulunduğu şirketin yeniden yapılanma sürecini yönetmiş ve günümüze kadar geçen süre içerisinde sekiz önemli projeyi hayata geçirmiştir.


Ramadan Kumova, İttifak İnşaat’ın sahibi Muammer Saka ile birlikte Nisan 2010’da Fer Yapı’yı kurdu.


Konutder Başkan yardımcısı olan Ramadan Kumova, ULI(Urban Land Institute)Türkiye icra kurulu ve Gyoder Üyesi olmasının yanında, başta GRI olmak üzere AYD(Alışveriş Merkezleri Yatırımcılar Derneği), Türk Amerikan İş Adamları Derneği, yerel ve uluslar arası pek çok konferansın da düzenli konuşmacısı.


Fer Yapı projeleri...

İstwest Evleri

Kampüs Ofis

Mai Residence

Parima Residence

Premier Kampüs Ofis

Topkapı projesi



Kartal’ın gelişimi masaya yatırılıyor!
Fer Yapı 2 milyar dolar ciro hedefliyor!
Fer Yapı Kağıthane Premier Kampüs Ofis'in lansmanı 26 Nisan'da!



Geri Dön