27 / 04 / 2024

Recep Altepe: Sıcaksu ve Yalova yolunda kentsel dönüşüm başlayacak!

Recep Altepe: Sıcaksu ve Yalova yolunda kentsel dönüşüm başlayacak!

Recep Altepe, yeni dönemde Sıcaksu ve Yalova yolunda kentsel dönüşümün başlayacağını, hayvanat bahçesinin daha da gelişip zenginleşeceğini, parklara büyük ağaçlar dikerek yeşillendirme çalışmalarına önem verdiklerini belirtti...




'Farkımız icraatlarımız' sloganı ile yeni dönemde yapacakları projeleri açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni kanunla kırsal alanda, tarihi eserler konusunda büyükşehirin yetkilerinin artırıldığını belirtirken, sahiller ve sağlık ile şehir polisinin de belediyelere devredilmesini istedi. 


Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında Bursa halkıyla birlikte vizyonlarını belirlediklerini kaydeden Altepe, "Bölgesinde öncü lider bir kent oluşturacağız. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fırsatları, imkanları en güzel şekilde değerlendirelim. Turizm yolundaki hedeflerimize yürüyelim. Bursa bir sahil şehri. Sahiller baştan başa düzenlenip turizme kazandırılacak. İlçe sahillerinin hepsi yatırım bekliyor. Uluabat Eko Kent projesi hayata geçirilecek. İznik Gölü canlandırılacak, her türlü aktiviteler yapılacak." dedi. 


ÇİN'DEN DAHA UCUZ 


Timsah Arena'nın bitme aşamasına yaklaştığına dikkat çeken Altepe, Velodrom'u şehre kazandıracaklarını, dünyada ve marka kentlerde ne varsa Bursa'da da olacağını ifade etti. Kendi başkanlığı döneminde Bursa'da araç sayısının 350 binden 700 bine çıktığını hatırlatan Altepe, ulaşımda herkesin evine rahatça gitmesi için raylı sistemler, metro ve tramvay hatlarını yaygınlaştıracaklarını, insanların yürümeye alışacağını kaydetti. Altepe, Bursa'da üretilen raylı sistemlerin Çin'den daha ucuz olduğunu, Bursa'nın bu alanda dünya piyasalarına hakim olacağını savundu. 


DÜNYANIN EN GÜZEL DAĞI 


Termal kaynaklar değerlendirilecek." diyen başkan Altepe: "Uludağ dünyanın en güzel dağı. Her türlü özelliği, güzelliği bulunan bir dağ. Uludağ'ın atık sularının Bursa'ya ulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar var. Alaçam yeni kış sporları merkezi çalışmaları sürüyor. Turizm parkurları, gezi yolları, kampçılığa kadar her alanda turizm etkinliği yapılacak alanlar var. Krater göllerimizi Bursalıların yüzde 98'i bilmiyor. Bunlar değerlendirilecek. Bakacak seyir terası yapıldı. Teleferik otellere kadar uzayacak, daha sonra şehir merkezine indirilecek" şeklinde konuştu. 


"BURSA İSTANBUL'UN GÖLGESİNDE KALMAYACAK" 


Bursa'nın İstanbul'un gölgesinde kalmayacağını, fuar alanının büyütüleceğini, kapasitesinin artırılacağını anlatan Altepe, "Tarihi ve kültürel miras çalışmalarımız sürüyor. Tarih başkenti Bursa ile ilgili çalışmalar yapılacak. Ulucami meydanı kentsel tasarım projesi hayata geçirilecek. Bursa'nın kalbi olan çarşıların dünya miras listesine girmesi çalışmaları sürüyor. Kapalıçarşı'nın çatısı yenileniyor. 


YENİ KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR GELİYOR 


Bursaray'ın hızlı trenle bağlantısının yapıldığını belirten Altepe, şehir içinde Tl hatlarına yeni hatlar bağlanacağını, rayların Bursa'nın tamamını kapsayacağını, Çekirge'ye, Demiryolu altına ulaşacağını ifade etti. İnsanları yürümeye alıştırmak için Tophane gibi yokuş semtlere yürüyen merpenler, yürüyen köprüler yaptıklarını bildiren Altepe, hal kavşağı başta olmak üzere köprülü kavşak projelerinden bahsetti. Tramvayı eski Gemlik yoluna da götüreceklerini söyleyen Altepe, bağlantı yollarıyla trafiğin rahatlatıldığını hatırlattı. 


"OSMANLI KÖYÜ KURACAĞIZ" 


40-50 dönüm yer alarak, içinde butik oteller, kafeler, restoranlar bulunan Osmanlı köyleri kuracaklarını belirten Altepe, her mahallede parklar, meydanlar olacağını, ilçelerde itfaiye ve mezar hizmetlerini genişletip, hayvan barınakları yapacaklarını kaydetti. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile gençlerin bilimle buluştuğunu, bilim kampları düzenlediklerini hatırlatan Altepe, yeni dönemde Sıcaksu ve Yalova yolunda kentsel dönüşümün başlayacağını, hayvanat bahçesinin daha da gelişip zenginleşeceğini, parklara büyük ağaçlar dikerek yeşillendirme çalışmalarına önem verdiklerini, ayrıca madde bağımlılarının topluma entegresi için de bir merkez kuracaklarını sözlerine ekledi. 


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön