30 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan 213 spor tesisinin açılışını gerçekleştirdi!

Recep Tayyip Erdoğan 213 spor tesisinin açılışını gerçekleştirdi!

789 spor tesisinden yapımı tamamlanan 213'nün açılışı dün gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük spor yatırımlarının toplu açılışı dün İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı...



789 spor tesisinden yapımı tamamlanan 213'nün açılışı dün gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük spor yatırımlarının toplu açılışı dün İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.



Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan 789 tesislik spor yatırımlarından yapımı tamamlanan 213 tesisin açılışını İstanbul'da düzenlenen törenle yaptı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, 'Hükümetlerimiz döneminde bugüne kadar yaptığımız spor tesisi sayısı tam 789 adettir. Biz bu konuda dertli olduk. Zira 'Gençliğimizi olumsuz yerlerden, olumsuz köşelerden çekip spora nasıl yönlendiririz?' hep bunun düşüncesi içerisinde olduk, bunun adımlarını attık. Şu gördüğünüz Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu, göreve geldiğimde ne yazık ki bir beton yığını halindeydi. Biz bunu ele aldık, buraya 65 trilyon masraf yaparak gençliğimize kazandırdık. Türkiye'de 1994-2002 arasında sadece tek bir stat inşa edildi, o da borçları hala ödenen Atatürk Olimpiyat Stadı. Biz ise şu anda tam 25 yeni stat inşa ediyoruz. Özellikle bireysel spor alanında daha çok madalyayı, Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonalarında kazanmanın adımlarını atmayı hedefliyoruz' dedi.


789 TESİSİN 213'Ü SPORA KAZANDIRILDI


Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Şanlıurfa, Kilis, Aksaray,  Ankara  ve Samsun'a canlı bağlantı yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı yatırım hamlesi içinde 789 tesis bulunuyor. Dün açılan tesisler arasında 3 atletizm pisti, 7 yüzme havuzu, 103 futbol sahası, 63 spor salonu, 12 gençlik merkezi ve 25 diğer spor tesisi yer alıyor. 789 spor tesisi içinde ise 267 futbol sahası, 193 spor salonu, 155 gençlik merkezi, 80 diğer branşlar, 48 yüzme havuzu, 25 stat, 21 atletizm pisti bulunuyor.



Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön