12 / 05 / 2024

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.



ÜRETİCİ MALİYETİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Gelecek üç ayda birim maliyetlerde artış olacağını düşünenler ile son üç ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyir güç kazandı.

Gelecek üç aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentiler güçlenirken, gelecek on iki aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 0,7 puan düşerek yüzde 59,6 seviyesine indi.

Faaliyet yaptığı sanayi dalındaki genel gidişat için bir önceki aya kıyasla daha iyimser olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 6,8‘e, stabil olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 76,5’e düşerken, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 16,7‘ye çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön