08 / 11 / 2024

Regus Türkiye'ye yeni konseptler getirecek!

Regus Türkiye'ye yeni konseptler getirecek!

Büyük şirketlere, start up'lara ve girişimcilere paylaşımlı ofis hizmetleri veren Regus, Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana ve Bursa'da faaliyet gösteriyor. "





 Büyük şirketlere, start up'lara ve girişimcilere paylaşımlı ofis hizmetleri veren Regus, Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep,  Adana  ve Bursa'da faaliyet gösteriyor. "Birkaç dakikalığına veya yıllığına, bilgi teknolojileri ve telekom altyapısıyla kullanıma hazır ofisler sunuyoruz" diyen Regus Türkiye Ülke Müdürü Betül Genç, Anadolu'da yeni şehirlerde yer almayı ve çift haneli büyümeyi hedeflediklerini söylüyor. Ayrıca farklı konseptleri Türkiye'ye getirmek de planlanıyor. 


Paylaşımlı ofisler, iş dünyasındaki yeni arayışlara sunulan farklı çözümlerden biri olarak son zamanlarda sıkça duyulan konseptlerin başında geliyor. 'Co-workingspace' olarak da bilinen bu ofisler, 'daha verimli ve ekonomik bir çalışma yaşamı için tüm altyapı ve servis hizmetlerini bir bütün olarak bünyesinde barındıran ofisler' olarak tanımlanıyor. Saatlik, haftalık, aylık ya da yıllık olarak kiralanabilen bu ofislerde; toplantı, yazılım ve web tasarım gibi dijital teknolojiler, muhasebe, avukatlık, danışmanlık gibi birçok ek hizmet de sunuluyor. Böylece maliyetlerini düşürmek isteyen şirketlere, yeni kurulmuş start up'lara, genç girişimcilere ve çalışmalarını bireysel olarak yürütenlere de ihtiyaç duydukları hizmetleri ve destekleri, daha uygun ücretlerle ve paket olarak veriyor. 


Ayrıca paylaşımlı ofislerin diğer girişimcilerle iletişim olanağı ve çevre edinme olanağı sunması, bu konseptin yayılmasında en önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor. Dünyada gittikçe gelişen girişimcilik ekosistemi hazır ofis tedarikçilerinin sayısının hızla artmasına katkı sağlarken bu trend Türkiye'de de yayılıyor. 1989'da Belçika'da kurulan ve 1999'dan bu yana Türkiye'de de faaliyetlerini sürdüren Regus da bu girişimlerin ilklerinden ve en köklülerinden biri.

 

Düşük maliyet, yüksek prestij 


Merkezi Lüksemburg'ta bulunan Regus, 107 ülkede 2 bin 850 lokasyonluk bir ağa ve 4 milyon metrekareyi kapsayan bir büyüklüğe sahip. Müşterileri arasında Google, Toshiba ve GlaxoSmithKline gibi büyük çaplı şirketler de bulunan Regus'un üye sayısı ise 2,5 milyonu geçti. 2015'te global olarak toplamda 285 milyon pound yatırım yapan ve 2014'e göre yüzde 16 artışla 1,9 milyar pound ciroya ulaşan şirket, kârlılığını da yüzde 37 artırdı ve 554 yeni ofis merkezi açtı. Hazır ofis tedarikçisi şirket, Türkiye'de ise 17 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor ve 2016 itibarıyla toplam 23 merkezde ofis hizmetleri veriyor. Türkiye'de özellikle 2013'ten itibaren hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan Regus, 2014 ve 2015 yıllarında 13 yeni merkezi bünyesine kattı ve yüzde 100'ün üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Toplam 23 merkezinden 17'si İstanbul'da, ikisi Ankara'da, biri İzmir'de bulunan şirket, Anadolu'ya da açılarak Gaziantep'te, Adana'da ve Bursa'da kurduğu birer merkezi ile çalışmalarını yürütüyor. 2016 hedefi ise 'ciroda ve kârlılıkta çift haneli büyümeyi yeni şehirlere açılarak devam ettirmek' olarak belirlenmiş durumda. 


"Ofis maliyetyerini düşürüyoruz" 

"Şirketler için rekabette en büyük maliyet kalemini prestij unsuru olan ofisler oluşturuyor. 

Küçük ya da büyük şehir fark etmeden insanlar ofis maliyetlerini düşürüp kaliteli, prestijli ofislerde çalışmak istiyorlar" diyen Regus Türkiye Ülke Müdürü Betül Genç, iş yaşamının geliştiği şehirlerde ofis alanlarına ciddi talepler aldıklarını dile getiriyor. Ayrıca orta büyüklükteki şehirlerde de prestijli bir ofiste çalışmanın rekabette öne çıkıp şirketlere prestij sağladığını da vurguluyor. Bu nedenle öncelikli hedefler arasında, Anadolu'daki büyümeyi sürdürerek hem merkez hem de şehir sayısını artırmak yer alıyor. Şirketin radarında, yeni dört Anadolu şehri bulunuyor ve bu şehirler üzerindeki incelemeler devam ediyor. 


En çok teknoloji ve İT 

Regus, farklı sektörlerden büyük şirketlerin yanında start up'lara ve girişimcilere de düşük maliyetle faaliyetlerini yürütebilecekleri ofis ortamları sunuyor. 'Co-working' modeline 'bağımsız ama beraber çalışma' da denildiğine dikkat çeken Betül Genç, bu modelle benzer vizyona sahip farklı sektörlerden kişilerin bir arada çalışarak hem iş ile ilgili hem de sosyal ihtiyaçlarını giderdiklerini söylüyor. "Bu çalışma ortamını kullananların bir başka önceliği de tasarruf etmek, çünkü herhangi bir yatırıma gerek yok" diyen Genç, çalışanların co-working ile tüm bilgi teknolojileri ve telekom altyapısı kurulu, kullanıma hazır ofiste müşteri temsilcileri tarafından desteklendiklerini kaydediyor. 


Ayrıca kullanıma hazır toplantı odaları, video konferans süitleri, business lounge hizmetleri gibi ek olanaklara da sahip olunabiliyor. Ücretler; tüm ofis uygulamalarının dâhil olduğu paketlerde aylık bin TL'den başlıyor ve tercih edilen ofisin büyüklüğüne, lokasyonuna, kontratın zaman dilimine göre değişiyor. 


Bu konseptte sistem ise şöyle işliyor: Çalışanlar Regus merkezlerinde yer alan paylaşımlı ofis alanlarında kendilerine özel olan masayı kiralıyorlar veya altı-sekiz kişilik büyük masaları paylaşıyorlar. Bu alanı ve masayı 7/24 kullanabiliyorlar ve özel eşyalarını koyabilecekleri dolapları da her paylaşımlı otıs için sağlanıyor. Regus'un bu sisteminden her sektörün hizmet aldığını dile getiren Betül Genç, bu noktada ayrı bir parantez açarak başta teknoloji ve İT olmak üzere mimarlık, inşaat ve danışmanlık sektörlerinin, müşteri portföylerinin yüzde 50'sinden fazlasını oluşturduğunu söylüyor. Bu sektörleri, hukuk, medya, enerji, eğitim, dış ticaret, turizm takip ediyor. 


Türkiye'ye yeni konseptler getirecek 


Regus, 'Regus Express' adıyla 2014'te kendi geliştirdiği farklı bir konsepte de sahip. Bu konseptte şirket; benzin istasyonlarında, havaalanlarında, AVM'lerde, tren garlarında ve büyük kütüphanelerde 250-300 metrekarelik küçük ofis alanları açıyor ve yoğun tempoda çalışanlara her an yararlanabilecekleri ofis ortamları yaratıyor. İngiltere başta olmak üzere Avrupa'da oldukça yaygın olan Regus Express konsepti henüz Türkiye'de bulunuyor ancak hedeflerden biri de bu sistemi Türkiye'ye getirmek. Diğer bir yenilik ise üniversitelerle işbirliği halinde geliştirilen 'Kora' sistemi. Bu sistemde ise, kampüslerin içine özellikle lisansüstü öğrencileri için Regus ofisleri açılıyor. Yurtdışında hayata geçirilmiş olan 'Kora' için, Türkiye'deki üniversitelerle de görüşmeler sürüyor. 


Telefon yanıtlama, sesli posta 


Regus, 'co-working' modeline ek olarak 'Sanal Ofis' ve 'Sanal Ofis Plus' uygulama paketlerine de sahip. Bu kapsamda şahıslara ve şirketlere beş günlük özel ofis kullanımı, internet, dünya genelinde 3 bine yakın noktada ücretsiz business lounge'lara erişim, telefon yanıtlama gibi çeşitli hizmetler veren farklı paketler, aylık 295 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Sanal Ofis edinenlere özel olarak, yerel iş telefonu numarası ve şirket sesli postası, resepsiyon görevlisi, sesli postaya 24 saat erişim, toplantı odaları, günlük ofisler ve video konferans hizmetleri de veriyor. Müşterilerine 'siz sadece işinize odaklananın, geriye kalan tüm ayrıntıları biz sizin yerinize hallediyoruz' dediklerini aktaran Betül Genç, bu hizmetlerle yeni pazarlara açılan ya da açılmayı planlayan şirketlere destek sağladıklarını ifade ediyor. 


Ekonomist Kobi Girişim 



Geri Dön