29 / 04 / 2024

Mamaco, yurtdışındaki yatırım fonlarını Türkiye'ye getirecek!

Mamaco, yurtdışındaki yatırım fonlarını Türkiye'ye getirecek!

Almanya’da yaşayan Türk işadamı Ömer Nohut’un şirketi Mamaco, yeni kuracağı gayrimenkul şirketiyle de Almanya ve İngiltere’deki fonları yatırım yapmaları için Türkiye’ye getirecek.



Almanya’da yaşayan Türk işadamı Ömer Nohut’un şirketi Mamaco, Mercedes, BMW, BASF gibi devlere temizlikten peyzaja birçok alanda hizmet veriyor. Türkiye pazarına da giren şirket, yeni kuracağı gayrimenkul şirketiyle de Almanya ve İngiltere’deki fonları yatırım yapmaları için Türkiye’ye getirecek.


Mamaco, Almanya’da yaşayan Türk işadamı Ömer Nohut tarafından 2004 yılında kuruldu. Almanya’da az sayıda personelle temizlik işine başlayan Mamaco, kısa sürede insan kaynakları danışmanlık hizmetleri, güvenlik, teknik hizmetler, peyzaj, bahçe bakım, filo hizmetleri, iş sağlığı ve güvenliği, işyeri hekimliği gibi birçok hizmeti bünyesinde sunmaya başladı. Almanya’da Mercedes’ten BMW’ye BASF’tan Audi’ye dev gruplara hizmet verir hale geldi.

 

Yeni şirket için çalışma başladı

 

2013 yılında Türkiye’ye geldi. İstanbul’da kurduğu şirketle önce temizlik ardından teknik hizmetlerden enerji yönetimine kadar birçok alanda hizmet vermeye başlayan Mamaco, son yıllarda odaklandığı gayrimenkul danışmanlığı için de kolları sıvadı. 

 

Türkiye’de İstanbul Kongre Merkezi , Swissotel, Four Seasons Otel, Intercontinental Otel, Rixos Hotel Taksim, Flatofis İş Merkezi, Deposite AVM, Sinpaş Altınoran, Koruflorya ve İçdaş Çelik Enerji gibi şirketlere hizmet veren Mamaco, kuracağı yeni şirketle Almanya ve İngiltere’deki yatırım fonlarını Türkiye’deki gayrimenkul projelerine yatırım yapmaları için getirecek.

 

Hedef yönetim şirketi olmak

 

Mamaco Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Zorlu, “AVM’lerden konut projelerine kadar geniş bir alanda gerçek anlamda hizmet veren bir yönetim şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca gayrimenkul yatırımları üzerine şirket kuracağız. Ekip oluşturmaya başladık. Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde yatırım fonlarıyla iyi ilişkilerimiz var. Hedefimiz bu fonların Türkiye’deki AVM ve konut projelerine yatırım yapmalarını sağlamak” diye konuştu.

 

Türkiye’de 750 kişiye istihdam sağladıklarını, bu sayıyı daha da artırmayı planladıklarını kaydeden Çiğdem Zorlu, Türkiye’de satıştan kiralamaya her konuda yatırımcılara çözüm sunan bir şirket olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Mamaco Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Zorlu, “AVM’lerden konut projelerine kadar geniş bir alanda gerçek anlamda hizmet veren bir yönetim şirketi olmayı hedefliyoruz” dedi. 

 

50 MİLYON EURO CİROYA ULAŞTI

 

Mamaco, 2004 yılında Almanya’da az sayıda personelle temizlik işine başladı. Toplu taşıma araçlarının, raylı sistemlerin temizlenmesindeki ihaleyi kazanarak bu alanda başarı sağladı. Devamında Mercedes’in araçlarını temizleme işine başladı. Almanya’nın önde gelen fabrikalarından BASF’ta temizlik işlerini devraldı. 

 

Otomotiv sektörü ile yapılan çalışmalar ile birlikte filo hizmetlerinde gelişti. 

 

Mamaco, 2004 yılında başladığı temizlik işlerine, zamanla bina tesis yönetimi, teknik hizmetler ve proje geliştirme hizmetlerini de ekledi. 2013 yılı itibariyle İstanbul’da, 2014 yılında da  Ankara  ofisini açarak Türkiye pazarına girdi. Türkiye ve Almanya’da toplam 1.700 çalışanı olan şirketin cirosu ise 50 milyon euro.


Vatan/ Necla DALAN


Geri Dön